Samsun 'Cemaat Mensupları Kurtulacak, Diğerleri Helak Olacak' Fetvası - Son Dakika
Güncel

Samsun 'Cemaat Mensupları Kurtulacak, Diğerleri Helak Olacak' Fetvası

Samsun \'Cemaat Mensupları Kurtulacak, Diğerleri Helak Olacak\' Fetvası

'Cemaat mensupları kurtulacak, diğerleri helak olacak' fetvasıSAMSUN Valiliği, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) kentteki imamları ile örgüt içi hiyerarşik yapılanmasının deşifre edildiğini bildirdi.

09.08.2016 17:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'Cemaat mensupları kurtulacak, diğerleri helak olacak' fetvası

SAMSUN Valiliği, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) kentteki imamları ile örgüt içi hiyerarşik yapılanmasının deşifre edildiğini bildirdi. Cemaat sohbetlerinde, sohbet imamlarının işadamlarına, "Günahların çoğaldığı zaman olan ahir zamanda cemaate mensup olanların kurtuluşa ereceği, diğerlerinin ise helak olacağı" diye fetva verildiği bilgisine ulaşıldığı kaydedildi.

Darbe girişimine yönelik FETÖ/PDY soruşturması kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi ekipleri tarafından FETÖ/PDY terör örgütü ile mücadele kapsamındaki istihbari ve takip çalışmalar, Valiliğin internet sitesinden açıklandı. Yapılan açıklamada, şöyle denildi:

" Samsun'da FETÖ/PDY terör örgütüne finans sağlayan iş adamlarından oluşan mütevelli grupları, bu iş adamlarının bağlı oldukları mütevelli grup imamları, iş adamlarından alınan parayı örgütün muhasebecilerine ulaştıran himmet kuryeleri, örgütün muhasebecileri, küçük bölge imamı ve il imamı deşifre edilerek bir dizi operasyonlara başlanmıştır. Yaklaşık 10 gün boyunca yapılan takip çalışmaları neticesi örgütün paralarını kaçırmaya çalışırken suçüstü yakalanan iş adamından yaklaşık 585 bin USD, 136 bin Euro, 138 bin TL paraya el konulmuştur. Operasyonun genişletilmesi neticesi FETÖ/PDY ile bağlantılı mütevelli gruplarında yer alan 26 işadamı, bunların bağlı olduğu 5 mütevelli grup imamı, 1 küçük bölge imamı, 2 muhasebeci ile himmet kuryesi olmak üzere 34 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır. 1 işadamının da başka bir FETÖ/PDY soruşturması ile ilgili halen tutuklu bulunduğu tespit edilmiştir."

Samsun Valiliği açıklamasında, Cihad ile ilgili Kuran ayetleri dayanak gösterilerek Cihad sonrasında kazanılan ganimetin 5/1'inin komutana verilmesi gerektiğinden söz edilerek toplanan himmetlerin bir kısmının Fetullah Gülen'e gönderildiği kaydedildi. Açıklamada, işadamlarının katıldığı sohbetlerde sohbet imamları tarafından 'günahların çoğaldığı zaman olan ahir zamanda cemaate mensup olanların kurtuluşa ereceği, diğerlerinin ise helak olacağı, işlerinin zor olacağı, cemaatten ayrılanın ise cihadı terk eden hain olduğu, sırat köprüsünde demirlere asılı vaziyette eziyet çekeceği, cennete kesinlikle giremeyeceği, cehenneme gideceğinin' diye fetvanın söylendiğine değinildi. Valilik açıklamasında şöyle devam edildi:

"Yapılan bu operasyon neticesi örgütün önemli finans kaynaklarından birisi olan işadamları mütevelli grupları ve bunların imamları ile örgüt içi hiyerarşik yapılanması deşifre edilmiş, örgütün Paralel Valisi olarak tespit edilen il imamı deşifre edilmiş, ancak yurt dışına kaçtığı tespit edilmiştir. Operasyon kapsamında aralarında işadamlarının da bulunduğu 13 kişi firar olarak aranmakta olup, bunlardan 5 şüphelinin yurt dışına kaçtığı tespit edilmiştir. Kaçak şüphelilerin yakalama çalışmalarına devam edilmektedir."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Samsun 'Cemaat Mensupları Kurtulacak, Diğerleri Helak Olacak' Fetvası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement