Samsun'da 1. Bölgesel Aferez Sempozyumu - Son Dakika
Yerel

Samsun'da 1. Bölgesel Aferez Sempozyumu

Samsun\'da 1. Bölgesel Aferez Sempozyumu

Samsun’da “Sistemik Hastalıklarda Aferez Uygulamaları, Güncel Durum Nedir?

02.03.2015 17:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'da "Sistemik Hastalıklarda Aferez Uygulamaları, Güncel Durum Nedir?" konulu "1. Bölgesel Aferez Sempozyumu" düzenlendi.

Medical Park Samsun Hastanesi, Türk Aferez Derneği, Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastaneleri işbirliği ile düzenlenen sempozyuma, Samsun ve çevre illerden doktor ve yardımcı sağlık personelinin yoğun ilgisi vardı. Dört oturumdan oluşan sempozyumun başkanlığını Prof. Dr. Emel Özyürek, sekreterliğini Doç. Dr. Murat Elli yaptı.

Sempozyumun açılış konuşmalarını Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları öğretim üyesi, aynı zamanda Medical Park Samsun Hastanesi Çocuk Kemik İliği Nakil Ünitesi ve Aferez Ünitesi Direktörü Prof.Dr. Emel Özyürek, Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Türker Kılıç, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Kemal Balcı ve Türk Aferez Derneği Başkanı Prof. Dr. Fatih Demirkan yaptı. Demirkan'ın ardından Musa Solmaz, "Aferez alfabesi: 5N1K konulu" sunumuyla aferez tedavisinin tanımını, özelliklerini ve uygulama şekillerini anlattı.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi Hematoloji Bilim Dalı Başkanı Prof Dr. Fevzi Altuntaş da " Türkiye'de aferez" sunumunun ardından katılımcıların sorularını yanıtladı. Gün boyu devam eden konferansın ikinci oturumunda Doç. Dr. Gökhan Kalkan "Yoğun Bakımda ve Zehirlenmelerde Afrez Kullanımı" hakkında bilgi verirken, üçüncü oturumda da Prof. Dr. Burhan Turgut "Romatoloji ve Nefrolojik Hastalıklarda Aferez Uygulamaları" ve Prof. Dr. Davut Albayrak ise "Hematolojide Aferez Uygulamaları" konulu sunumları yaptılar.

Sempozyumun son oturumunda ilk olarak Doç. Dr. Murat Terzi söz aldı Terzi, "Nörolojik Hastalıklarda Aferez Uygulamaları"nı anlatırken, Dr. Thomas Schreiner de "Tedavi prensibi ve endikasyonlar" hakkında açıklama yaptı. Kapanış konuşmasını ise Türk Aferez Derneği Genel Sekreteri Doç. Dr. Ali İrfan Tekgündüz yaptı.

Türk Aferez Derneği Başkanı Fatih Demirkan, "Aferez uygulamalarını Türkiye çapında göstermek ve tanıtmak istiyoruz. Bu nedenle bölgesel toplantıları çok önemsiyor ve destekliyoruz" dedi.

Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları öğretim üyesi, aynı zamanda Medical Park Samsun Hastanesi Çocuk Kemik İliği Nakil Ünitesi ve Aferez Ünitesi Direktörü, Prof. Dr. Emel Özyürek ise "Samsun Medical Park Hastanesi'nde 2012 yılında bölgemizdeki ikinci aferez ünitesini kurduk. Bu zamana kadar olan çalışmalarımızda aferez uygulaması ile ilgili bilgi açığını fark ettiğimizden bölgesel bir sempozyum düzenleme ihtiyacını hissettik. Bundan sonra da aferez tedavisiyle ilgili yeni toplantılar düzenleyerek bölgemizdeki hastalarımıza ve sağlık çalışanlarına desteğimizi sürdürmeyi planlıyoruz" ifadelerini kullandı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Samsun'da 1. Bölgesel Aferez Sempozyumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement