Samsun'da Baraj ve 7 Tesisin Temeli Atıldı - Son Dakika
Güncel

Samsun'da Baraj ve 7 Tesisin Temeli Atıldı

Samsun\'da Baraj ve 7 Tesisin Temeli Atıldı

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun’da 69 milyon liraya mal olacak 19 Mayıs Barajı ile 7 tesisin toplu halde temelini attı.

14.03.2014 17:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun'da 69 milyon liraya mal olacak 19 Mayıs Barajı ile 7 tesisin toplu halde temelini attı.

19 Mayıs ilçesi Engiz Çayı üzerinde yapımına başlanan 19 Mayıs Barajı ve ile 7 tesisin toplu temel atma törenine Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, 19 Mayıs Kaymakamı Kadir Ekinci, DSİ Genel Müdür Yardımcısı Ali Rıza Deniz, AK Parti Samsun Milletvekilleri Suat Kılıç, Tülay Bakır ve Ahmet Yeni, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Temel atma töreninin açılış konuşmalarını yapan 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, DSİ Genel Müdür Yardımcısı Ali Rıza Deniz, AK Parti Samsun Milletvekilleri Suat Kılıç ve Ahmet Yeni'nin konuşmasından sonra kürsüye çıkan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, 19 Mayıs Barajı ile birlikte bugün toplam 8 tesisin temelini attıklarını söyledi. Vali Aksoy, "Bu 8 tesiste farklı ilçelerimizde toplam 69 milyon liralık bir yatırımı bugün temelini bugün buradan atıyoruz. Bu proje hem içme suyu hem de sulama amaçlı önemli bir projedir" dedi.

DSİ Bölge Müdürlüğü'nün Samsun'da çok önemli yatırımlara ve hizmetlere devam ettiğini belirten Vali Aksoy, "Devam eden işlerine baktığımızda 43 işi devam etmektedir. İç ve sulamalarda 12 projede 898 milyon liralık yatırım çeşitli ilçelerimizde devam ediyor. Taşkın koruma ve rüsubat kontrolündeki 26 projede 106 milyon liralık yatırım devam ediyor. Drenajda 2 projede 75 milyon liralık yatırımı devam ediyor ve diğer alanlarda da 3 ayrı projede de toplam 13 milyon liralık yatırımı devam ediyor. 43 projenin yatırım tutarlarına baktığımızda 1 milyar 93 milyon liralık yatırım sadece DSİ Bölge Müdürlüğümüzün Samsun il genelinde yürüttüğü projelerde harcama ve proje tutarlarıdır" diye konuştu.

"SAMSUN'A DSİ'NİN TOPLAM YAPTIĞI YATIRIMIN DEĞERİ 2.2 MİLYAR LİRA"

19 Mayıs Barajı'nın 1997 yılında ilk ihalesinin yapıldığını belirten Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ise, "Bugün burada yıllar yılı peşinden koşulmuş ve değil temeli atılması, artık bitmesi için çaba harcanmış yatırım programına alınsın yeter noktasında durulmuş bir tesisin temelini atıyoruz. AK Parti iktidarlarının en büyük özelliği olan temel atıp kenarda durmak değil, temelini atıp açılacağı zamanı belirleyip, açılış tarihinde de açılışını yapmaktır. Attığınız temelin eserini de ortaya koymaktır. Bu eseri her şekilde, herkese hem Türkiye'ye hem de dünyaya göstermektir. Buradaki temeli atılan barajımızın toplam değeri 53 milyon liradır. Bu sadece tek başına olan bir yatırımdır. Buradan Bafra ve Bafra Ovası'nın da sulanması noktasında destekler olacak. Engiz Çayı'nın sağında ve solunda 75 bin dekarlık alanlar suya doyacak. Bunun ne kadar büyük yatırım olduğunu anlatıyoruz. Bu rakamlarla dile getiriyoruz. AK Parti iktidarları döneminde ortaya konan çalışmalarla Samsun'a DSİ'nin toplam yaptığı yatırımın değeri 2.2 milyar lira civarındadır. Bu rakamların şu anda dile getirdiğimiz zaman çok kolay söylüyoruz ama ne kadar büyük bir hacme tekabül ettiğini burada yapılacak olan yatırımın 53 milyon lira değerinde olduğunu düşünürsek anlamış oluruz" şeklinde konuştu.

"ARAMIZA FİTNE SOKMAYA ÇALIŞANLARA DA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ"

12 yılda DSİ'nin Türkiye genelinde bin 700'ün üzerinde tesis yaptığının altını çizen Bakan Kılıç, "Bunun içersinde 268 adet büyük baraj var. Bu rakamları biz dile getirdiğimizde kolay söylenmiş rakamlar gibi algılanıyor ama geçmişteki atılan temellerin tamamlanmadan bir dahaki iktidarlara bırakıldığını düşünürsek bunları burada sizler yaşadınız. Ne kadar büyük işlerin yapıldığı ortadadır. Bizlerin birliğinden ve beraberliğinden ancak güç doğar. Bizler bir olacağız, beraber olacağız. Hep beraber Türkiye olacağız. Biz beraber dururken aramıza fitne sokmaya çalışanlara da müsaade etmeyeceğiz. Biz her zaman millet olarak bir olduk ve her zaman da böyle olacağız" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından 19 Mayıs Barajı ile birlikte 2 sulama ve 5 taşkın koruma tesisinin temeli atıldı.

19 Mayıs Barajı ile Engiz Çayı'nın sağ ve sol sahilinde 7 bin 555 ha alanın sulanması ve 19 Mayıs ve Bafra ilçeleri ile Çetinkaya, Dereköy, Doğanca ve Yörükler beldelerine yılda 22.27 hektometreküp içme suyu temini yapılacak. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Samsun'da Baraj ve 7 Tesisin Temeli Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ankara Pursaklar'da Çimento Tankeri Devrildi
    01:20 Ankara Pursaklar'da Çimento Tankeri Devrildi

    Ankara'nın Pursaklar ilçesinde tali yoldan caddeye çıkan çimento tankeri kontrolden çıktı. Devrilerek yokuş aşağı kayan tankerin görüntüsü anbean kameraya yansıdı.

  • Murat Kurum: Sandıkları terk etmeyelim, sandık sonuçlarını teslim edene kadar rehavete kapılmayalım
    01:13 Murat Kurum: Sandıkları terk etmeyelim, sandık sonuçlarını teslim edene kadar rehavete kapılmayalım

    Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, sandık güvenliğine dikkati çekerek "Onlar Cumhurbaşkanlığı seçiminde de 'Kazandık, aramızda kalsın öndeyiz, kazanıyoruz.

  • Ümraniye'de iş yerinde korkutan yangın
    01:11 Ümraniye'de iş yerinde korkutan yangın

    Ümraniye Yamanevler Mahallesi Sanayi Caddesi'nde bir iş yerinde çıkan yangın, elektrik kontağından kaynaklandı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek kontrol altına aldı. Yangının söndürülmesinin ardından soğutma çalışmaları yapıldı.

  • Gaziantep-Nizip Karayolunda Silahla Vurulmuş Kadın Cesedi Bulundu
    01:09 Gaziantep-Nizip Karayolunda Silahla Vurulmuş Kadın Cesedi Bulundu

    Gaziantep-Nizip karayolunda vücudunun çeşitli yerlerinden silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu. Ceset, kimlik tespiti için adli tıp kurumuna kaldırıldı. Olayın faillerini yakalamak için geniş çaplı çalışma başlatıldı.

  • Edirne'de gastronomi yolculuğu başladı
    01:07 Edirne'de gastronomi yolculuğu başladı

    Edirne Valiliği, Osmanlı Saray Mutfağı lezzetlerini kitaplaştırarak gelecek nesillere aktarmak amacıyla bir proje başlattı. Edirne'de düzenlenen iftar programında geçmişten günümüze gelen lezzetlerin yer aldığı bir menü sunuldu. Proje kapsamında 87 farklı çeşidin yer aldığı bir kitap oluşturulacak ve Edirne'nin gastronomi turizmi geliştirilecek.

  • Kızılay Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu
    00:51 Kızılay Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu

    Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Hatay Güzelburç'taki Kızılay Yaşam Merkezi'nde depremzedelerle iftar sofrasında bir araya geldi. Yılmaz, son depremzede yuvasına kavuşana kadar desteklerinin süreceğini belirtti.

  • Kayseri'de Silahlı Kavga: 3 Yaralı
    00:51 Kayseri'de Silahlı Kavga: 3 Yaralı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde Uğurevler Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan tartışma silahlı kavgaya dönüştü. Tartışmanın büyümesi üzerine kimliği belirlenemeyen şüpheli ya da şüpheliler tarafından tüfekle ateş açıldı ve E.Y, B.Y. ve F.S. yaralandı. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi ve yaralılar Kayseri Devlet Hastanesine kaldırıldı. Polis, kaçan zanlıları yakalamak için çalışma başlattı.

  • Burdur'da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı
    00:48 Burdur'da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı

    Burdur'da köy çeşmesinden su doldurma sırası nedeniyle çıkan tartışma sonucunda 1 kişi bıçaklanarak ağır yaralandı. Olayın ardından yaralı hastaneye kaldırılırken, polis ve jandarma ekipleri şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

  • Ümraniye'de İş Yerinde Çıkan Yangın İtfaiye Tarafından Söndürüldü
    00:47 Ümraniye'de İş Yerinde Çıkan Yangın İtfaiye Tarafından Söndürüldü

    Ümraniye Yamanevler Mahallesi'nde bir iş yerinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangının çıkış sebebi olarak elektrik kontağı gösterildi. İtfaiye ekipleri yangının söndürülmesinin ardından soğutma çalışmalarına başladı.


Advertisement