Samsun'da Fetö/pdy Davası - Son Dakika
Güncel

Samsun'da Fetö/pdy Davası

Samsun\'da Fetö/pdy Davası

Samsun'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, haklarında dava açılan 6'sı tutuklu, 44 sanığın yargılanmasına başlandı.

15.02.2017 16:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, haklarında dava açılan 6'sı tutuklu, 44 sanığın yargılanmasına başlandı.

Samsun 3. Ağır Ceza Mahkemesi Cumhuriyet Savcısı İsa Fidan Konferans Salonu'ndaki duruşmaya "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamalarıyla yargılanan 6'sı tutuklu, 44 sanık ile avukatları katıldı.

Sanıklardan Amasya'nın Merzifon ilçesindeki cezaevinde tutuklu M.M. ile Samsun'un Bafra ilçesindeki cezaevinde tutuklu H.H.A, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmada ifade verdi.

Tutuklu sanıklardan A.T, savunmasında, FETÖ/PDY'nin kriptolu mesajlaşma uygulaması "ByLock"u kullanmadığını öne sürdü.

Aktif Eğitim-Sen üyeliğinden istifa ederek, Türk Eğitim-Sen'e üye olduğunu belirten A.T, "Okula gelen Aktif Eğitim-Sen yöneticileri, sendika çalışmalarını anlattı. Hoşuma gitti, üye oldum. Örgütle bağlantılı olduğunu bilmiyordum. 2015 yılı kasım ayında istifa ettim. Bank Asya'da 2002-2003 yıllarında faizsiz olduğu için hesap açtım. Bank Asya'dan 2009 yılında ev kredisi çektim. Düzenli olarak borcumu bu bankaya yatırdım. Ben 'ByLock' uygulamasını indirmedim. Bu uygulamayı kullanmadım." ifadesini kullandı.

Tutuksuz sanıklardan M.Ç. ise mahkeme başkanının, "Üzerine kayıtlı GSM hattında ByLock tespit edildiğini" söylemesi üzerine, söz konusu hattın kendisinin olmadığını öne sürerek, suçlamaları kabul etmedi.

Cumhuriyet savcısı, M.Ç'nin "ByLock" kullandığı gerekçesiyle tutuklanması, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin de devamına karar verilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, M.Ç. hariç olmak üzere, tutuksuz sanıkların adli kontrol tedbirinin kaldırılmasına, tutuklu sanıkların tutukluluklarının devamına karar vererek, duruşmayı 7 Nisan'a erteledi.

Sanıklar, yaklaşık 6 ay önce Kavak ilçesinde öğretmenlere yönelik operasyonda gözaltına alınmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Samsun'da Fetö/pdy Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement