Samsun'da Göl ve Göletlerde Balıklandırma Çalışmaları - Son Dakika
Güncel

Samsun'da Göl ve Göletlerde Balıklandırma Çalışmaları

Samsun İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Resul Karakuş, Samsun'da bulunan 11 göl ve gölete toplam 85 bin adet pullu sazan yavrusu bırakıldığını bildirdi.

19.07.2016 15:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Resul Karakuş, Samsun'da bulunan 11 göl ve gölete toplam 85 bin adet pullu sazan yavrusu bırakıldığını bildirdi.

Karakuş, yaptığı yazılı açıklamada, iç sulardaki su ürünleri popülasyonunun artırılması amacıyla her yıl düzenli olarak balıklandırma çalışmaları yapıldığını kaydetti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın "Balıklandırma Projesi" kapsamında Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğünce üretilen pullu sazan yavrularının kente getirilerek göl ve göletlere bırakıldığını kaydeden Karakuş, "İç sularımızdaki balık varlığının devamlılığının sağlanabilmesinin büyük önem taşımakta. Balıklandırma çalışmalarıyla gölet ve akarsulardaki mevcut balık varlığının korunması, ekonomik değeri yüksek balık ürünlerinin artırılması ve vatandaşların hayvansal protein ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenmektedir. Balıklandırma çalışmaları kapsamında, ilimizde bulunan 11 göl ve gölete toplam 85 bin adet pullu sazan yavrusu bırakıldı." ifadelerini kullandı.

Ortalama 3-5 gram ağırlığındaki sazan yavrularının 3-4 yıl sonra avlanabilir asgari boy olan 40-50 cm'ye ulaşacağını dile getiren İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Karakuş, balıklandırma çalışmalarında özellikle amatör balıkçıların avcılıkta yararlanabileceği su kaynaklarını tercih ettiklerini kayddetti.

Karakuş, "Su kaynaklarının kirletilmemesi ve suyun tasarruflu kullanılmasının yanı sıra avcılıkta belirlenen yasak ve sınırlamalara titizlikle uyulması, sularımızdaki doğal yaşamın devamlılığı ve sürdürülebilirliği açısından çok önemlidir." açıklamasında bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Samsun'da Göl ve Göletlerde Balıklandırma Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement