Samsun'da Golf Sahası İnşaatı Başladı - Son Dakika
Yerel

Samsun'da Golf Sahası İnşaatı Başladı

Samsun\'da Golf Sahası İnşaatı Başladı

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, golf sahasının Samsun’a kazandırılmasının şehri ekonomik, ticari ve sosyal olarak kalkındıracağını söyledi.

13.05.2015 13:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, golf sahasının Samsun'a kazandırılmasının şehri ekonomik, ticari ve sosyal olarak kalkındıracağını söyledi.

Samsun'da Atakum ilçesi yeni emniyet müdürlüğü binası karşısındaki dolgu sahasına yapılması planlanan 'Golf Antrenman Sahası ve Golf Akademisi'nin inşaat çalışması başladı. Eylül ayında çimleri ekilecek golf sahasının 2017'ye kadar tamamlanması hedefleniyor.

2017 yılında Samsun'da yapılacak olan "İşitme Engelliler Olimpiyatları"na kadar şehrin eksik kalan birçok projesini tamamlamaya çalışacaklarını belirten Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, "Samsun yaşanabilir kentler sıralamasında çok üst noktalara geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz beyin öngörüleri ile Samsun'un son 15 yılda nereden nereye geldiğini hepimiz görüyoruz. Bunun biz belki pek farkında değiliz ama dışarıdan gelen yerli ve yabancı turistler, değişimin hemen farkına varıyor. 2017 yılında İşitme Engelliler Olimpiyatları var. Olimpiyatların burada yapılacak olmasını bir fırsata dönüştürerek Samsun'un eksik kalmış tesislerini tamamlamayı hedefliyoruz. Batıpark'ta olimpiyatlar sırasında da kullanılacak olan birçok tesisi hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Bowling sahası, buz pateni sahası, gol sahası gibi birçok tesisi Samsun'a kazandıracağız. En bariz olarak Spor Toto teşkilatı ile Büyükşehir Belediyesi arasında bir protokol imzalandı. Bu protokol ile Spor Toto reklamlarının yapılması karşılığında Atakum ilçesi yeni emniyet müdürlüğü binası karşısında 380 dönümlük bir arazi üzerine golf sahası yapıyoruz. Bu golf sahası 9 delikli bir saha olacak" dedi.

"GOLF SAHASI DEYİP GEÇMEMEK LAZIM"

Golfun çok pahalı bir spor olduğunu belirten Yurt, "Bu golf sahasıyla birlikte varlıklı insanların Samsun'da konaklaması sağlayacağız. Ayrıca Samsun ve yöre halkına da golf sporunu sevdireceğiz. 'Golf Antrenman Sahası ve Golf Akademisi' dediğimiz tesisin inşaatına başladık. Amerika'da yapılan projenin aynısının uygulamasına başladı. Eylül ayı itibariyle de buranın ilk çimlerini ekmiş olacağız. Eylül ayında ektiğimiz çimler bir daha ki seneye kadar ancak kendini toplayarak golf oynamaya uygun hale gelebilecek. Buna golf sahası deyip geçmemek lazım. Bu golf sahası aynı zamanda çok güzel bir rekreasyon alanı olacak. Bu sahanın yapılmış olması ile Samsun'un ekonomik, ticari ve sosyal olarak kalkınması sağlanacak" diye konuştu.

ÇARŞAMBA'YA 600 DÖNÜMLÜK GOLF SAHASI

Atakum'daki golf sahasının çok daha büyüğünü Çarşamba ilçesine kazandıracaklarını belirten Yurt, "Burada yapacağımız antrenman sahası 600 dönümlük olacak. Bu iki golf sahası İşitme Engelliler Olimpiyatları'na yetiştirmeyi hedefliyoruz. Buranın inşaatını da bir daha ki sene Eylül ayında bitirmeyi hedefliyoruz" şeklinde konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Samsun'da Golf Sahası İnşaatı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement