Samsun'da İntern Doktorlar Eylem Yaptı - Son Dakika
Güncel

Samsun'da İntern Doktorlar Eylem Yaptı

Samsun\'da İntern Doktorlar Eylem Yaptı

İntern doktor olarak adlandırılan Samsun OMÜ Tıp Fakültesi 5 ve 6'ncı sınıf öğrencileri, hastane önünde eylem yapıp basın açıklaması düzenledi.

01.04.2014 17:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İntern doktor olarak adlandırılan Samsun OMÜ Tıp Fakültesi 5 ve 6'ncı sınıf öğrencileri, hastane önünde eylem yapıp basın açıklaması düzenledi. Alkışlarla hastane binasından dışarı çıkan yaklaşık 100 kişilik grup, görevleri dışında işlerin kendilerine yaptırıldığını öne sürdü. OMÜ Tıp Fakültesi 6'ncı sınıf öğrenci temsilcisi Onur Yanık, intern doktor kavramının hastane içi rotasyon sistemiyle stajlarını tamamlayarak tıp doktoru olmaya aday öğrenci anlamına geldiğini söyledi. Yanık, Bizler istifa eden asistanın yerine asistan, hemşire, tıbbi sekreter ve hatta personel olarak kullanılmaktayız dedi.

Gün boyunca paramedik ya da hemşire yerine kan aldıklarını belirten Onur Yanık, Tıbbi sekreter yerine tetkik sonuçlarını hasta dosyalarına yazarız, personel yerine aldığımız kan örneklerini laboratuvara taşıdığımız olur. Teknisyen yerine biz EKG ve akciğer grafisi çekeriz. Ama tam anlamıyla yorumlamayı bilmeyiz. Kan yoluyla bulaşan hastalığı olan hastalardan kan alırken o koşuşturmacada hastanın iğnesi elimize batar. Yüreğimizi dağlayan sonuçlara yol açabilecek bu olay hastanemizde defalarca yaşanmıştır. Hiçbir güvencemiz ve güvenli ekipmanımız yoktur diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından grup dağıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Samsun OMÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof.Dr. Faruk Bağırcı, Tıp Fakültesi Dekanlığı olarak bütün sınıfların temsilci sorumlu hocaları ve öğretim üyelerinin katılımıyla her hafta toplantı yaptıklarını belirterek, Bu toplantılara, öğrencilerin kendi içlerinde seçimle belirledikleri öğrenci temsilcileri de katılma hakkına sahiptir. Hatta şu anda tüm fakülte öğrencilerini temsilen bir öğrencimiz bu toplantıların tamamına katılmaktadır. Dolayısı ile öğrencilerin sorunları haftalık düzenli toplantılarla dekanlığımıza ulaşmakta ve çözüme kavuşturulmaya çalışılmaktadır. Hatta 2 hafta önce çarşamba günü için 5'inci dönem öğrencilerinin sorunlarının konuşulması için kendilerine randevu verilmişti. Ancak arkadaşlarımız demokratik haklarını kullanarak bizden önce bu durumu basınla paylaşmayı tercih etmiş dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Samsun'da İntern Doktorlar Eylem Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement