Samsun'da Korkutan Balık Ölümleri - Son Dakika
Güncel

Samsun'da Korkutan Balık Ölümleri

Samsun\'da Korkutan Balık Ölümleri

Samsun’dan Karadeniz’e dökülen Mert Irmağı’nda bu sabah balık ölümleri yaşandı.

27.08.2016 15:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'dan Karadeniz'e dökülen Mert Irmağı'nda bu sabah balık ölümleri yaşandı.

İlkadım ve Canik ilçelerini birbirinden ayıran Mert Irmağı'nda yaşanan balık ölümleri vatandaşları tedirgin etti. Sabah ırmak üzerinden işine gitmekte olan vatandaşlar ırmak içerisindeki balıkların öldüğünü görerek durumu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeler ve Samsun Valiliği'ne bildirdiklerini söylediler.

Irmaktaki balıkların ölümüne bir anlam veremediğini ifade eden vatandaşlar, yetkililerin konuyla ilgilenmesini istediler. Vatandaşlar, "Irmağın yukarısından pislikler geliyor. Irmağımız temizdi ama bu sabah kirli gördük. Irmağın su seviyesinin biraz daha yükseltilmesi gerekiyor. Burası iki ilçenin tam ortasında kaldığı için ilgilenen olmuyor. Büyükşehir Belediyesi'nden isteğimiz bu ırmak içerisinde ıslah çalışmasını yapmasını istiyoruz. Bu ırmağın içini temizlesinler" dediler.

Gereken neyse yapılacak

Gelen ihbarı değerlendirdiklerini ifade eden Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Nail Kırmacı, "Bize gelen ihbar üzerine hem Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü hem de biz olay yerine gittik ve balık ölümlerini gördük. Bununla ilgili Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ayrı bir çalışma yaptı, biz de hem kirli alandan hem de yukarı ki alandan balık numunelerini ve su numunelerini aldık. Bunun çalışmalarını analize gönderip, sonuçlarına göre işlem yapılacak. Konudan Valimiz İbrahim Şahin'in de bilgisi var. Bu bilgi çerçevesinde gereken neyse yapılacak. Şuan için sonuçlanan bir şey yok. Geçen yılda buna benzer bir şey olmuş ama gereken neyse yapılacak" diye konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Samsun'da Korkutan Balık Ölümleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement