Samsun'da 'Pembe Prenses' Tır'ı ile Kanser Taraması Yapılacak - Son Dakika
Güncel

Samsun'da 'Pembe Prenses' Tır'ı ile Kanser Taraması Yapılacak

Samsun\'da \'Pembe Prenses\' Tır\'ı ile Kanser Taraması Yapılacak

Sağlık Bakanlığı'nın 'Pembe prenses' ismi verilen kanser tarama TIR'ı Samsun'da konuşlandırıldı.

11.04.2016 21:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanlığı'nın 'Pembe prenses' ismi verilen kanser tarama TIR'ı Samsun'da konuşlandırıldı. Yaklaşık 15 gün süresince 30-69 yaş grubundaki kadınlara kanser taraması yapılacağı belirtildi.

Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanlığınca 'Pembe prenses' adlı kanser tarama TIR'ı Samsun'a geldi. Son model dijital mamografi cihazı ile mamografi çekimi, HPV-DNA numune alımı için hizmet verdı TIR Samsun'un Terme İlçesi'ne konuşlandırıldı.

Pembe Prenses kanser tarama TIR'nın Samsun'a gelişi nedeniyle açıklama yapan Samsun İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, "Kanser Erken Tanı, Teşhis ve Eğitim Merkezi (KETEM) hizmeti ilimizde 4 ilçede verilmektedir. Terme ve Vezirköprü gibi nüfusu büyük olup KETEM'i olmayan ilçelerimize Pembe Prenses kanser tarama TIR'ı hizmet verecektir. Terme İlçemiz ve mahallelerinde 11-16 Nisan arası 6 gün boyunca 30-69 yaş arası kadınlarımıza hizmet verecek olan TIR'ımız tırımız bir sonraki hafta Vezirköprü ilçemiz ve mahallelerinde konuşlandırılacaktır. Rahim ağzı kanseri ve meme kanseri taramaları çok büyük önem arz etmektedir. Kadınlarımız ailenin yapı taşını oluşturduğundan onların kaliteli yaşam ömrünü uzatmak bizim için çok önemlidir. Kadınlarda sık görülen kanser türlerinde erken tanı için tüm 30 yaş üstü kadınlarımızı 'Pembe Prensese' bekliyoruz" dedi.

- Samsun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Samsun'da 'Pembe Prenses' Tır'ı ile Kanser Taraması Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement