Samsun'da Turizm - Son Dakika
Yerel

Samsun'da Turizm

Vali Yardımcısı Kubalı: "Ziyaretçi sayılarını artırmak için kararlıyız"

10.02.2015 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Vali Yardımcısı Hakan Kubalı, ziyaretçi sayılarını artırmak için kararlı olduklarını söyledi.

Kubalı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, turizm hareketlerinin her yıl arttığını ifade ederek, bu yönde çeşitli çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

Samsun'da geçen yıl sonu itibarıyla 19 turizm işletme belgeli otel, 12 turizm işletme belgeli lokanta ve 7 yatırım belgeli tesis bulunduğunu dile getiren Kubalı, 2013 yılında 39 olan seyahat acentesi sayısının 2014'te 48'e yükseldiğini kaydetti.

Samsun'a gelen yerli ve yabancı ziyaretçilerin karayolu haricinde hava ve deniz yolu olmak üzere iki hudut kapısını kullandığını, bu kapılardan her ay giren ve çıkan turist sayılarının aylık raporlar halinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce kayıt altına alındığını anlatan Kubalı, "Samsun'da Gazi Müzesi, Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, Bafra Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, Bandırma Gemi Müzesi, Tekkeköy Atatürk Evi, Havza Atatürk Müzesi, Alaçam Mübadele Müzesi, Kent Müzesi ve Tekkeköy Mağaraları olmak üzere 4 müze ve 15 kütüphane bulunuyor. Bunların dışında doğal güzellikleri ve kültürel yapısı ile Samsun turizm konusunda iddialı illerin başında geliyor" diye konuştu.

Kubalı, tarihi ve doğal güzellikleriyle Samsun'un önemli bir turizm kenti olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Bu yönüyle Samsun'un turizm altyapısının geliştirilmesi ve daha çok yerli ve yabancı turist çekmesi için Valilik olarak çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. Ziyaretçi sayılarını arttırmak için kararlıyız. 2014 yılında turizm işletme belgeli tesislerde 208 bin 520 yerli ve 19 bin 99 yabancı turist konakladı. Müzelerimizi ziyaret eden kişi sayısı ise 90 bin 095 yerli, bin 461 yabancı olarak kaydedilmiştir. 2014 yılında ilimize gelen toplam turist sayısı 382 bin 564 olup, bunların 344 bin 432'si yerli 38 bin 132'si yabancı olarak kaydedilmiştir."

Kubalı, 2012 yılından bu yana yerli turist sayısında yüzde 11 yabancı turist sayısında ise yüzde 53 oranında artış olduğunu bu rakamların ikiye katlanması için çaba sarf ettiklerini sözlerine ekledi. - Samsun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Samsun'da Turizm - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement