Samsun'da Turizm Faaliyetleri - Son Dakika
Yerel

Samsun'da Turizm Faaliyetleri

Samsun Vali Yardımcısı Hakan Kubalı, Atakum ilçe sınırları içerisinde bulunan Kocadağ Yaylası'nın korunarak turizme kazandırılması gerektiğini bildirdi.

27.07.2015 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Vali Yardımcısı Hakan Kubalı, Atakum ilçe sınırları içerisinde bulunan Kocadağ Yaylası'nın korunarak turizme kazandırılması gerektiğini bildirdi.

Kubalı, yaptığı yazılı açıklamada, Kocadağ Yaylası'nın bölge için önemli olduğunu belirtti. Kocadağ Yaylası'nın en eski mesire alanlarından biri olduğunu anımsatan Kubalı, halkın yaylacılık amacıyla kullandığı yaylanın aynı zamanda çevre illerden gelen ziyaretçilerin de ilgisini çektiğini anımsattı.

Manzarası, yabani bitkileri ve barındırdığı diğer canlı türleriyle öne çıkan yaylanın yetişmiş karaçam, kayın ve daha pek çok türde ağaca ev sahipliği yaptığını belirten Kubalı, Kocadağ Yaylası'nın dağ çileği başta olmak üzere pek çok doğal meyveyi ziyaretçilerine sunduğunu vurguladı.

Kubalı, doğa yürüyüşleri ve yayla eğlencelerinin yanı sıra bisikletçiler, yamaç paraşütçüleri ve diğer doğa sporları meraklılarının ilgisini çeken yaylanın turizme kazandırılması gerektiğini kaydederek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Kocadağ Yaylası korunarak turizme kazandırılmalıdır. Yayla yolu boyunca pek çok mesire alanı bulunan yörede verimli topraklar üzerine kurulmuş uçsuz bucaksız tarım alanları vardır. Aynı zamanda doğal yetişen bitkileri sayesinde de hayvan yetiştiricileri için nitelikli besin kaynağı durumundadır. Kocadağ Yaylası bölgemiz için önemli bir değerdir."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Samsun'da Turizm Faaliyetleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement