Samsun'daki Çivisiz Cami'nin Restorasyonu Başladı - Son Dakika
Güncel

Samsun'daki Çivisiz Cami'nin Restorasyonu Başladı

Samsun\'daki Çivisiz Cami\'nin Restorasyonu Başladı

Samsun'un Çarşamba İlçesi'nde eski bir mezarlığın ortasında bulunan 14'üncü yüzyıla ait tarihi Kuşhane Çivisiz Ahşap Cami'nin restorasyonu başladı.

20.04.2016 10:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'un Çarşamba İlçesi'nde eski bir mezarlığın ortasında bulunan 14'üncü yüzyıla ait tarihi Kuşhane Çivisiz Ahşap Cami'nin restorasyonu başladı. 160 bin lira bedelle restore edilecek olan çivisiz caminin Temmuz ayında tamamlanması planlanıyor.

Çarşamba İlçesi'ne 6 kilometre uzaklıktaki Kuşhane Mahallesi'nde eski bir mezarlığın ortasında bulunan tarihi Kuşhane Çivisiz Ahşap Cami'nin restorasyonu Samsun Turizm Alt Yapı Birliği (SAMTAB) ve Büyükşehir Belediyesince gerçekleştiriliyor. 160 bin lira bedelle restore edilecek olan çivisiz caminin Temmuz ayında tamamlanması planlanıyor.

Çivisiz caminin kim tarafından yaptırıldığı bilinmezken, restorasyon çalışması hakkında bilgi veren Samsun Turizm Alt Yapı Birliği Başkanı Mehmet Hayri Şen şunları söyledi:

"Restorasyon çalışması kapsamında caminin her türlü kiremit çatı örtüsü yenilenecek, çam kereste ile ahşap takviye yapılacak ve taban ahşap ile kaplanacak. Yan ahşap duvarlar bakımdan geçirilip yenilenerek cilalanacak. Minberi ve mihrabı tadilattan geçirilecek olan camiinin ayrıca çevre düzenlemesi de yapılacak. Restorasyonun ardından tarihi Kuşhane ahşap çivisiz camii, orijinal haline döndürülerek hizmet verecek. Kuşhane ahşap çivisiz cami Samsun ve Çarşamba turizmi için özel bir yere sahip olacağına inanıyoruz."

- Samsun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Samsun'daki Çivisiz Cami'nin Restorasyonu Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement