Samsun'daki Doktora Silahlı Saldırı - Son Dakika
Yerel

Samsun'daki Doktora Silahlı Saldırı

Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesinde görev yapan Opr. Dr. Kamil Furtun'un silahlı saldırıda öldürülmesi, Afyonkarahisar'da protesto edildi.

01.06.2015 18:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesinde görev yapan Opr. Dr. Kamil Furtun'un silahlı saldırıda öldürülmesi, Afyonkarahisar'da protesto edildi.

Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Fikret Başkan, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi önünde toplanan grup adına yaptığı konuşmada, Türkiye'nin güçlü yarınlara daha sağlıklı bir toplum temelinde ulaşabilmesi adına çalıştıklarını belirtti.

Türkiye'nin sağlık alanında çağ atlatan ve dünyada zirve yarışına taşıyan bu büyük başarı elde ettiğini belirten Başkan, şunları anlattı:

"Sizlerin desteği olmadan hizmet sunumunda tek başına yeterli olamayacaktır. Şifa sunan ellerin sahipleri, her gün yastığa başını koyarken sağlığını için aldığı kararlan şöyle bir gözden geçirip, vicdanını rahatlatmadan gözlerini kapayamıyor, bundan emin olunuz. Ne var ki, üst üste yaşanan olaylar sizlerin evlatları olan sağlık çalışanlarımızın moral ve motivasyonunu neredeyse tükenme noktasına getirmiş durumdadır. Biz sizlerin sayesinde varız, sizlerin duaları ve desteğiyle ayaktayız. Mesleğimizi icra ederken kin. nefret ve şiddetin diliyle karşımıza çıkanlara en büyük dersi ancak ve ancak hep birlikte verebiliriz"

İnsan hayatını hiçe sayacak kadar vahşileşen bu çirkin durumun sadece yasal düzenlemelerle sıfır noktasına getirilmesinin beklenemez olduğunu dile getiren Başkan, "Bu nedenledir ki; şifa veren eller sizlerden kendilerini anlayan yürekler istiyor. Şiddeti ve vahşeti reva gören canavarlar kadar, yaşanan şiddet olayları üzerinden hesap yapıp, insani duygulan istismar edenlere karşı da tüm halkımızı ve sağlık çalışanlarımızı dikkatli olmaya çağırıyoruz" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Samsun'daki Doktora Silahlı Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement