Samsun'daki Ölümlü ve Yaralamalı Trafik Kazası Davasında Karar - Son Dakika
Yerel

Samsun'daki Ölümlü ve Yaralamalı Trafik Kazası Davasında Karar

Tekkeköy ilçesinde yılbaşı gecesi karıştığı trafik kazasında, 1 kişinin ölümüne, 1 kişinin de yaralanmasına neden olan ve kaza sırasında alkollü olduğu öne sürülen sürücü 4 yıl 5 ay hapse mahkum edildi.

07.04.2015 18:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekkeköy ilçesinde yılbaşı gecesi karıştığı trafik kazasında, 1 kişinin ölümüne, 1 kişinin de yaralanmasına neden olan ve kaza sırasında alkollü olduğu öne sürülen sürücü 4 yıl 5 ay hapse mahkum edildi.

Yılbaşı gecesi, Ordu'dan Samsun yönüne giden Furkan Yılmaz yönetimindeki 55 LD 578 plakalı otomobilin, ışıklı kavşaktan dönüş yapan Cevdet Aktaş'ın kullandığı midibüse çarpması sonucu meydana gelen kazada sürücü Yılmaz'ın ölümü, yanında bulunan Tuğba Nur Kotan'ın yaralanmasıyla sonuçlanan kazayla ilgili tutuklanan ve olay gecesinde alkollü olduğu öne sürülen midibüs sürücü Aktaş'ın yargılanmasına Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Duruşmaya sanık ile maktulun ailesi ve mağdur Tuğba Nur Kotan ile avukatları katıldı.

Kazada kusuru olmadığını belirten sanık Cevdet Aktaş, "Ben gerekli dikkati ve özeni gösterdim. Maktul Furkan aşırı hızlı olduğu için kaza olmuştur. Takdir mahkemenindir" diye kendini savundu.

Savunmanın ardından mahkeme heyeti kusurlu bulduğu sanığa 4 yıl 5 ay 10 gün hapis cezası verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Samsun'daki Ölümlü ve Yaralamalı Trafik Kazası Davasında Karar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement