Samsun'daki Suruç Yürüyüşünde Gerginlik - Son Dakika
Güncel

Samsun'daki Suruç Yürüyüşünde Gerginlik

Samsun\'daki Suruç Yürüyüşünde Gerginlik

32 kişinin yaşamını yitirdiği Suruç'taki patlamayı protesto için toplanan grup ile bazı vatandaşlar arasında arbede çıktı. Gerginlik, polisin müdahalesiyle büyümeden engellendi.

23.07.2015 07:45  Güncelleme: 09:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'da, Suruç'taki bombalı saldırını protesto için düzenlenen yürüyüşte olay çıktı. Karşıt görüşlü bir grup, eylemcilere tepki göstererek Türk Bayrağı açıp, İstiklal Marşı okudu. Yaşanan gerginlik, polisin zamanında müdahalesiyle büyümeden engellendi.

TEHLİKELİ GERGİNLİK

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde önceki gün meydana gelen intihar saldırısında hayatlarını kaybeden ve aralarında Samsun'dan giden Ali Can Vural ile Aydan Ezgi Şalcı'nın da bulunduğu ölenler için Samsun'da yürüyüş düzenlendi. Yaklaşık 400 kişinin katıldığı ve İstiklal Caddesi üzerinde gerçekleşen yürüyüş sırasında yol kenarında bulunan bazı vatandaşlar, gruba sözlü sataşmada bulununca aralarında arbede çıktı. Yürüyüş yapan grupta bulunanlar, ellerindeki bayrakların sopaları ile sözlü sataşmada bulunan vatandaşlara karşılık verdi. Araya giren polis, olayı büyümeden engelledi ve yürüyüş devam etti.


Daha sonra oturma eylemi yapan grup, ölen gençlerin fotoğraflarını cadde üzerine serip, yanlarına oyuncak ile karanfil bıraktı. Bu sırada orada bulunan 5 yaşındaki Ali Paşa Meriç ve kardeşi 3,5 yaşındaki Efe Meriç'in oyuncaklarla oynaması duygusal anların da yaşanmasına neden oldu. Basın açıklaması yapan grup, olaysız şekilde dağıldı.

"SAMSUN'DA PKK İSTEMİYORUZ"

Bu sırada grubun 50 metre ilerisinde yaklaşık 15 kişilik karşıt görüşlü başka bir grup, Türk Bayrağı açarak yürüyüşçüleri protesto etti. 'Samsun'da PKK istemiyoruz' diye slogan atan grup, polis tarafından sakinleştirildi. Grup, daha sonra İstiklal Marşı okuyup dağıldı.



Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Samsun'daki Suruç Yürüyüşünde Gerginlik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (28)

  • KARADENİZ: BURASI KARADENİZİN SADECE BAŞLANGICIİ BİDE ASIL KARADENİZ VAR ONU GÖRMEDİNİZ 160 14 Yanıtla
  • geecek: helal samsun 37 18 Yanıtla
  • Samsunlu: samsunda nerede pis iş karanlık iş zina var hep Ülkücüler çıkıyor altından , çok yobazlar 20 25 Yanıtla
  • Lazoli: Bu topraklarda faşist gerici barbar ulkücü görmek istemiyoruz. 11 24 Yanıtla
  • Adana: Terörist pkk bdp sizi bu ülkede istemiyoruz biz masum kürt kardeşlerimizle önceki gibi kardeşce yasamak istiyoruz ortalığı karıştıran pkk ve hdp dir 23 7 Yanıtla
  • Kekowa: Rum tohumlari. 12 16 Yanıtla
  • Kekowa: Fatih sultan.mehmet 1461 yilinda karadenizi rumlardan aldi fet etti. Şimdi bunlar biz rum değiliz diyor. Aslini hile inkar ediyor bu karadenizliler. 12 15 Yanıtla
  • Giresun lu: Kaz kafalı faşist ülkesini satan lar- 32 cânimiz gitmiş siz kime saldırıyor sunuz 11 16 Yanıtla
  • Amed: polisin paçasının arkasında durmaktan bıkmadınız mı cahiller sürüsü devşirmeler 21 2 Yanıtla
  • tuncay0071: KATLEDİLEN 2 POLİS VE 1 ASKER İÇİN KİMSEDEN SES SEDA YOK. BU MİLLETİN UYANMASI LAZIM ARTIK. 15 8 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement