Samsun Gazeteciler Cemiyeti'nden Vali Şahin'e Kınama - Son Dakika
Güncel

Samsun Gazeteciler Cemiyeti'nden Vali Şahin'e Kınama

Samsun Gazeteciler Cemiyeti\'nden Vali Şahin\'e Kınama

Samsun Gazeteciler Cemiyeti, Cumhurbaşkanı’ndan yardım isteyen yaşlı kadınla ilgili yapılan habere ilişkin, "Alçakça bir haber" açıklamasında bulunan Samsun Valisi İbrahim Şahin’i kınadı.

21.04.2015 19:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Gazeteciler Cemiyeti, Cumhurbaşkanı'ndan yardım isteyen yaşlı kadınla ilgili yapılan habere ilişkin, "Alçakça bir haber" açıklamasında bulunan Samsun Valisi İbrahim Şahin'i kınadı.

Samsun Gazeteciler Cemiyeti Başkan Mehmet Yazıcı konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Samsun basınında önceki gün yer alan, Tekkeköy'de yaşayan bir ninenin yardım talebi yetkilileri harekete geçirdi. Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, 'Hanım Özdemir Nine'nin evinin çatısının onarılacağını açıkladı. Ancak Samsun Valisi İbrahim Şahin'in bu haberle ilgili tepkisinin nedeni ise anlaşılamadı" dedi.

Haberi yapan gazeteciyi suçlayan ve gerekli yasal işlemin başlatılacağını ifade eden Vali Şahin'in açıklamasının 'Habere fırça' başlığıyla bazı gazetelerde yer aldığını belirten Yazıcı, şunları kaydetti:

"Tekkeköy'de 101 yaşındaki bir 'nine'nin evinin çatısının onarılmasıyla ilgili yardım talebi içeren haberin ardından Samsun Valisi İbrahim Şahin'in yapacağı, konuyla ilgili gereğini yapmaktır; haberi yapan gazeteciye dava açmak veya açtırmak değil. Vali Şahin'e göre; bu haber 'Alçakça' ve 'Seçim öncesi kafaları bulandırmaya yönelik' bir haberdir. Yani kasıtlı yapılmıştır. 'Haberi yapanlarla ilgili gerekli yasal işlemler de başlatılacaktır'. Bu olayın seçimle ne ilgisi olabilir? Kaldı ki öyle bile olsa Sayın Vali herhangi bir siyasi partinin il başkanı mıdır? Ayrıca Vali Şahin, 'Hanım Özdemir Nine'nin damının aktığıyla ilgili haberi yapan bu muhabirle ilgili açılan davanın da takipçisi olacakmış. Ne demektir bu? Haberi yapan muhabire davayı kim açacaktır? Bu davaya hangi savcı, hangi hakim bakacaktır? Bu davaya bakacak olan savcı nasıl davranacaktır? Davanın hakimi, Vali Beyin bu takip ve ısrarı karşısında nasıl karar verecektir? Konuyla uzaktan yakından ilgisi, alakası yokken Vali Beyin bir yönlendirmeyle meslektaşımıza karşı emri vaki yapması doğru mudur? Elbette herkes herhangi bir konuda dava açabilir, hakkını arayabilir. Ancak Vali Bey bu konuda tarafsızlığını yitirmiş, olayın hem davacısı, hem savcısı hem de hakimi olmuştur."

Bu tür uygulamaların demokratik hukuk devletine yakışmadığını kaydeden Yazıcı, "Gazetecilik görevini yerine getirmek ve kamuoyunu bilgilendirmekten başka bir derdi olmayan meslektaşlarımıza karşı yapılan bu tür baskılar asla kabul edilemez, bu duruma sessiz kalınamaz. Samsun Gazeteciler Cemiyeti olarak gazetecilere karşı yapılan bu haksız saldırı ve tacizi kınıyor, ilgilileri gazetecilere karşı daha duyarlı davranmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Samsun Gazeteciler Cemiyeti'nden Vali Şahin'e Kınama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Murat öZdemir: Gazeteciler Cemiyeti başkanım siz sayın Valimize kızacanıza bu yalan haberi yazan Sizin bünyesinde saklı olan sayın gazetecimiz açıklama yapsın bu haberi neye göre yazmış bu ilçenin kaymakamı bu ilçenin belediye başkanı veya bu ilçenin muhtarı bırakın hepsi bu yaşlı ninemizin komşularıdamı yoktu sabah saatlerinde yaşlı ninemizin evine girip perdelerini kapatıp yalan yanlış yorum yaptırmak hangi gazeteciler cemiyetinin yakışıyor bunda çok büyük kasıt vardır keşke bu daha düzgün araştırılıp doğruluğunu kanıt Layıp haber yapsaydınız sayın Valimde kalkıp sizlere ateş püskürmezdi hiç kimse cezasız kalmaz yüce adaletimize sonuna kadar güveniyoruz.saygılarımla. 0 3 Yanıtla

Advertisement