Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Karakuş Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Karakuş Açıklaması

Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Resul Karakuş, "Samsun'da 2015 yılı rekolte tahmini 100 bin 823 ton olarak belirlenmişti.

14.07.2016 15:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Resul Karakuş, "Samsun'da 2015 yılı rekolte tahmini 100 bin 823 ton olarak belirlenmişti. 2016 yılı rekoltesinin ise bir önceki yıla göre yüzde 39 düşeceği öngörülmektedir" dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Giresun Fındık Araştırma İstasyonu, Karadeniz İhracatçılar Birliği, Fiskobirlik teknik elemanları ve Ulusal Fındık Konseyi ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi temsilcilerinin katılımıyla Samsun'da 2016 yılı fındık rekoltesi tahmini belirlendi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Resul Karakuş, AA muhabirine, fındık rekoltesinin tespiti için oransal yoğunluğa göre sahil, orta ve yüksek kuşaktaki köylerde belirlenen fındık bahçelerinde işaretlenen dallarda çotanak sayımlarının yapıldığını söyledi.

Fındık rekoltesi tespit çalışmalarının çotanak sayımı esasına göre gerçekleştirildiğini anlatan Karakuş, şunları kaydetti:

"Komisyon üyelerinin arazi çalışmaları sonucunda elde ettikleri veriler esas alınarak, fındık rekolte tahmini, 836 bin 887 dekar verim çağındaki fındık üretim alanında 61 bin 740 ton olarak belirlenerek komisyonca karara bağlandı. Samsun'da 2015 yılı rekolte tahmini 100 bin 823 ton olarak belirlenmişti. 2016 yılı rekoltesinin ise bir önceki yıla göre yüzde 39 düşeceği öngörülmektedir."

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Karakuş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement