Samsun Karadeniz Kitap Fuarı Kapılarını 3'üncü Kez Açtı - Son Dakika
Güncel

Samsun Karadeniz Kitap Fuarı Kapılarını 3'üncü Kez Açtı

Karadeniz Kitap Fuarı kapılarını 3'üncü kez açtıSAMSUN'da Tüm Fuarcılık Yapım AŞ (TÜYAP) tarafından düzenlenen Karadeniz 3'üncü Kitap Fuarı bugün kapılarını ziyaretçilere açtı.

21.02.2017 16:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karadeniz Kitap Fuarı kapılarını 3'üncü kez açtı

SAMSUN'da Tüm Fuarcılık Yapım AŞ (TÜYAP) tarafından düzenlenen Karadeniz 3'üncü Kitap Fuarı bugün kapılarını ziyaretçilere açtı.

Samsun'da Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. (TÜYAP) tarafından düzenlenen Karadeniz 3'ncü Kitap Fuarı gerçekleştirilen açılış programı ile ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'ndeki organize edilen fuarın açılışına Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, TÜYAP Kültür Fuarları Genel Koordinatöre Deniz Kavukçuoğlu, TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sektör temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Düzenlenen törende fuarın açılış kurdelesi kesildi. Programda konuşan Vali Şahin, Türkiye'de kitap okuma oranının arttığını belirterek "Konfüçyüs'ün güzel bir sözü var ' Tek dostum kitaplarım, tek düşmanım cahil dostlarım diyor' onun için dostlarımıza da kitap hediye ederiz en azından bu fuarlar bunun için bahane olur. Ne kadar çok kitaba zaman ayırır ne kadar çok alır okursak o kadar iyidir diye düşünüyorum. Rusya'ya gidin en fakir evde emin olun evin en önemli köşesini kütüphane oluşturuyor. Böyle yığılmış adeta içerisine okunup zorla basılmış gibi kitaplar dolu. Para bulamıyorlar ama mutlaka kitaba para ayırıyorlar. Onun için biraz bu anlamda çaba sarf etmemiz gerekiyor" dedi.

Vali Şahin geçen yıl fuara geçen yıl gelen ziyaretçi sayısının iyi olduğunu ve bunun bu yıl daha da yukarı çıkacağına inandığını söyledi. Vali Şahin açılışın ardından fuar alanındaki stantları ziyaret edip ziyaretçilerle sohbet etti. Fuarda açılan stantlarda okurlar kitapları inceledi, beğendikleri kitapları satın aldı.

Türkiye Yayıncılar Birliği, Samsun Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün desteğiyle hazırlanan 'Karadeniz 3. Kitap Fuarı' yarın Samsun'un Tekkeköy İlçesi'nde Fuar ve Kongre Merkezi'nde ziyaretçilere kapılarını açacak. Altı gün sürecek fuar, 26 Şubat Pazar akşamına kadar ziyarete açık olacak.

Samsun Karadeniz Kitap Fuarı Kapılarını 3\'üncü Kez Açtı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Samsun Karadeniz Kitap Fuarı Kapılarını 3'üncü Kez Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement