Samsun Masum Türker: Kararlılık Daha Çok Hdp Taraftarlarında Var - Son Dakika
Güncel

Samsun Masum Türker: Kararlılık Daha Çok Hdp Taraftarlarında Var

Samsun Masum Türker: Kararlılık Daha Çok Hdp Taraftarlarında Var

Masum Türker: Kararlılık daha çok HDP taraftarlarında var DSP Genel Başkanı Masum Türker, insanları ilk kez düşünceli ve kararsız gördüğünü ifade ederek, "Şu anda insanlar ne AKP'ye ne de muhalefet partilerine karar vermiş durumdalar.

23.05.2015 18:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Masum Türker: Kararlılık daha çok HDP taraftarlarında var

DSP Genel Başkanı Masum Türker, insanları ilk kez düşünceli ve kararsız gördüğünü ifade ederek, "Şu anda insanlar ne AKP'ye ne de muhalefet partilerine karar vermiş durumdalar. Kararlılık daha çok HDP'nin taraftarlarında var" dedi.

DSP Genel Başkanı Masum Türker, bugün Samsun'da gazetecilerle bir araya geldi. Gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Türker, 7 Haziran'da yapılacak seçimlerin, sadece Türkiye için değil, Ortadoğu ve dünya için de çok önemli olduğunu ifade etti. Seçimin çok sağlıklı sonuçlanması gerektiğini kaydeden Türker, "İlk defa insanları, düşünceli ve daha kararını vermemiş görüyorum. Yani şu anda insanlar ne AKP'ye ne de muhalefet partilerine karar vermiş durumdalar. Kararlılık daha çok HDP'nin taraftarlarında var. Geri kalan diğer bütün partilerde, parlamentodaki partilerde, televizyonlar, ulusal medya onları daha çok öne çıkarmak için gayret göstermesine rağmen yok. Bu seçimde şu ana kadar görülen şey herkes düşünceli ve büyük olasılıkla beklentimiz herkes kendi partisine yönelecek" diye konuştu.

Masum Türker, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun basını hedef aldığını belirterek, bunu kınadı. Türker, şunları söyledi: "Özellikle bugün burada şunu söylemek istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanının, Başbakanın, Doğan Grubu'na tavır almaları, daha gazetecilik meslek mensubu olmamış ama yaratılmış olan yayın organlarında yorumcu ya da yazar olarak girenlerin bir gazete, bir basın grubunu hedef almasını biz şiddetle kınıyoruz. Orada hedef alınan yalnız Aydın Doğan ya da yalnız Hürriyet Gazetesi, sahip olduğu televizyonlar, gazeteler değil, hedef alınan Türkiye'deki basındır. Bu seçim sürecinde toplumun özgürleşmesi kadar medyanın ve medyada çalışanlarının hem ekonomik hem de fikir ve kendilerini ifade etmeleri özgürlüklerini rahatça kullanmaları gerektiği ortaya çıkmıştır."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Samsun Masum Türker: Kararlılık Daha Çok Hdp Taraftarlarında Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement