Samsun Milletvekilleri Mecliste Samsun İçin Tartıştı - Son Dakika
Politika

Samsun Milletvekilleri Mecliste Samsun İçin Tartıştı

Samsun Milletvekilleri Mecliste Samsun İçin Tartıştı

Samsun’un iktidar ve muhalefet milletvekilleri, Samsun’a hizmet yapılmadığı iddiası ile TBMM Genel Kurulu kürsüsünden birbirleri ile tartıştı.

18.11.2014 17:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'un iktidar ve muhalefet milletvekilleri, Samsun'a hizmet yapılmadığı iddiası ile TBMM Genel Kurulu kürsüsünden birbirleri ile tartıştı. Tartışma esnasında milletvekillerinin birbirlerine "ağabey" ve "hocam" diye hitap etmeleri dikkat çekti.

MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek, Meclisin 24. Dönem 5. Yasama Yılı 15. Birleşiminde gündem dışı söz alarak Samsun ile ilgili konuşma yaptı.

Türkiye'de olan sosyal, sosyoekonomik, ekonomik her türlü sıkıntıyı Samsun'un fazlasıyla yaşadığını belirten Cemalettin Şimşek, "Samsun, 2002 yılında 342 bin 453 hektar toplam işlenen tarım alanına sahipken 2012 yılında rakam 288 bin 095 hektara gerilemiştir. Köyler boşalmaktadır, vatandaş ektiğinin karşılığını maalesef alamamaktadır. Bafra ve Çarşamba ovalarında yetiştirilen ürünler ve hayvancılık sektörü, iklim ve coğrafi şartların uygun olmasına karşın, hükümetin yanlış politikaları sonucu istenen düzeye bir türlü ulaşamamakta, çiftçilerimiz her geçen sene bankalara daha çok borçlanarak gittikçe üretemez hale gelmektedirler. Tarım ve hayvancılıkta bugün en önemli sorun, mazot, gübre, ilaç, yem gibi girdi maliyetlerinin çok yüksek olmasıdır. Ayrıca, bilhassa sebze ve meyve üreticilerimizin ürününü saklama ve pazarlama gibi bir sorunu vardır. Bazı seneler yok satan bir ürün, başka bir sene üreticinin elinde kalmakta veya değerinin çok altında satılmaktadır" dedi.

"Samsun'da hastaneler her gün dolup taşmakta, bir hekim, 100-150 hasta muayene etmektedir. Bu durumdan hizmet sunucuları da ayrıca, özellikle de hekimler memnun değildirler" ifadelerini kullanarak Samsun'un sağlık yatırımları ile ilgili eleştirilerde bulunan Cemalettin Şimşek, Samsun'un kalkınmada öncelikli yöreler bakımından üçüncü sırada olmasına rağmen Ordu, Sinop, Tokat'ın beşinci sırada, Amasya ve Çorum'un dördüncü sırada yer almasının yatırımların bu çevre illere kaymasına sebep olduğunu iddia etti ve "Samsun artık net göç veren bir şehir olmuştur" ifadelerini kullandı.

Bunun üzerine Cemalettin Şimşek'in Samsun'da yapılan işleri yapılmamış gibi gösterdiğini belirterek söz alan AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, "Sağlık Bakanımız geçen hafta içerisinde Samsun'daydı, Samsun'da muhteşem gelişmeler var. Muhalefet milletvekili arkadaşlarım ne zaman Samsun'a uğruyor, ben onu bilemem. Ama onların da bizim bu çalışmalarımızı da yerinde görmelerini istiyorum. Samsun'da sağlık alanında muhteşem gelişmeler var, duble yollarda, ulaşımda 2002 yılında 100 civarında Samsun'dan uçak kalkarken bugün 10 bin 600 uçak kalkıyor. Samsun muhteşem gelişmesiyle Karadeniz'in ve kıyısı Karadeniz'e yakın olan ülkelerin incisi durumundadır. Bunları öne çıkarmak varken Samsun'u kötülemenin bir muhalefet milletvekiline de yakışmadığını söylemek istiyorum" diye konuştu.

Ahmet Yeni'nin konuşmasının ardından yeniden söz alan MHP'li Şimşek, "Samsun'u kötülemedim. Samsun hala Türkiye'nin önemli bir metropol kentidir ama son yıllarda Samsun'un devlet yatırımlarından, kamu yatırımlarından aldığı paya baktığımızda, oransal olarak Türkiye geneline dağıttığımızda Samsun'da bir gerileme söz konusu. Samsun hani büyük kent olmuştu, gelişmişti. Samsun, sosyoekonomik gelişmişlik sıralamasında 33'üncüsü sırada; resmi veri bunlar yani ben kendim söylemiyorum bunları, resmi verilerle söylüyorum. Sağlıktaki dediğiniz şey şu, nicelik olarak bakın, burada değerli hocam var, sayısal olarak arttı; hastaneler her gün dolup boşalıyor, bugün bu hastaneye giden ertesi gün öbür hastaneye gidiyor. Ama esas olan neticedir sağlıkta. Sağlıkta nitelikli hizmettir, az çok sağlığın kenarına bulaşmış birisi olarak biliyorum. Ben bunu biliyorum, burada hekim arkadaşlarımız var. Sağlıkta ön kapıdan girip arka kapıdan çıkmak değildir tedavi olmak, esas olan nitelikli hizmettir. Herkese 'hurra hastaneye gidin' demek sağlık hizmeti sunmak demek değildir. Vatandaşı kandırıyorsunuz, sağlık alanında da kandırdınız. Evet, sağlıkta memnuniyet arttı ama doğru bir sağlıkta memnuniyet artışı değil, radikal bir memnuniyet değil" şeklinde konuştu.

AK Partili Yeni ve MHP'li Şimşek arasında geçen tartışmaya CHP'li İhsan Kalkavan da katıldı. Söz alarak kürsüye gelen Kalkavan, Samsun'un geri kaldığını ifade ederek, "Samsun bundan otuz yıl önce güzeldi, öyle mi Ahmet Ağabey? Karşılıklı konuşmak istemiyorum, belki Hocam da biliyor. Ama maalesef ve maalesef Samsun'un bir kozmopolit yapısı vardır. Bu kozmopolit yapısından dolayı Samsun çok geri kaldı. Samsun'da bulunan, Samsun'u temsil eden geçmişteki değerli büyüklerimizin Samsun'dan fazla etnik hemşehricilik yönünden bağlı oldukları illere karşı yaptıkları hizmetler daha fazla olmuştur; bu inkar edilemez, bu inkar edilemez ama son dört yıldır da belediyecilik hizmetleri yönünden Samsun'a darbe vurulmuştur. Her zaman batıda, kıyı kenar çizgisi tabir edilip kollanan yerler Samsun'da bitmiştir değerli arkadaşlarım. Bakın en basiti, yarın bir gün hangi partiden olursa olsun, misafirimiz olacaksınız, misafirim olacaksınız buyurun Samsun'a gelin, Samsun'un en son yıllarda gelişen ilçesi dediğimiz Atakum ilçesinde maalesef ve maalesef, denizin kumu, denizin karayla birleştiği kum, İstanbul'da Haydarpaşa Garı'nın önündeki, Haydarpaşa Limanı'nın önündeki mendirek gibi…" açıklamasında bulundu.

Kalkavan'a oturduğu yerden cevap veren Ahmet Yeni, "İhsan Bey, hiç belediyeniz var mı, CHP belediyesi var mı Samsun'da, neden bahsediyoruz?" diye konuştu. Bunun üzerine Kalkavan, "Ahmet Ağabey bu seçimlerde olunabilir, önemli olan belediye hizmetlerinin yaptığı şeyleri tarihin yargılamasıdır. Biz belediyelerimizde gelecek seçimleri düşünerek değil, gelecek nesilleri düşünerek hizmet etmişiz" şeklinde konuştu.

Samsun milletvekilleri arısındaki tartışma Meclis Başkanvekili Meral Akşener'in adaya girmesi ile son buldu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Samsun Milletvekilleri Mecliste Samsun İçin Tartıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclisi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    18:58 Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclisi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclisi, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından ilk toplantısını gerçekleştirdi. Başkan Ahmet Metin Genç başkanlığında yapılan toplantıda, yeni dönemde güzel hizmetler yapmanın iradesi vurgulandı. Meclis 1. Başkanvekilliğine Faruk Kanca, 2. Başkanvekilliğine ise Cevdet Bayraktar seçildi. Toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen ve diğer siyasi parti temsilcileri de katıldı.

  • Ordu Büyükşehir Belediyesi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    18:49 Ordu Büyükşehir Belediyesi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    Ordu Büyükşehir Belediyesi, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından ilk toplantısını gerçekleştirdi. Başkan Mehmet Hilmi Güler, yeni dönemin hayırlı olmasını temenni ederek Ordu halkına teşekkür etti. Güler, fırsat eşitliği ve uyum içinde çeşitlilik ilkesine dikkat edeceklerini belirtti. Ayrıca, Ordu'yu yaşanılabilir bir kent yapmak için çalışmaların iki ana gruba ayrıldığını ve afete dirençli bir kent olacaklarını vurguladı.

  • İzmit Belediyesi, TÜGVA'ya tahsis edilen öğrenci yurdunun protokolünü iptal etti
    18:40 İzmit Belediyesi, TÜGVA'ya tahsis edilen öğrenci yurdunun protokolünü iptal etti

    İzmit Belediyesi'nin Nisan ayı meclis toplantısında, önceki dönem AKP yönetimi tarafından TÜGVA'ya 25 yıllığına tahsis edilen Tepeköy Öğrenci Yurdu protokolünün iptaline karar verildi. Ensar Vakfının kullanımına verilen Nebi Güdük Gençlik Merkezi ile ilgili yapılan protokol de iptal edildi.

  • CHP Belediye Başkanları İlk Kez Bir Araya Geldi
    18:33 CHP Belediye Başkanları İlk Kez Bir Araya Geldi

    Ankara Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, CHP'nin düzenlediği 'İktidar Yolunda CHP Belediyeciliği Çalıştayı'na katıldı. Toplantıda, belediye başkanlarının görüşleri, önerileri ve önümüzdeki dönemle ilgili talepleri dinlendi.

  • Diyarbakır Sur Belediyesi'nde Atatürk ve Erdoğan'a hakaret iddiasıyla bir kişi gözaltına alındı
    18:31 Diyarbakır Sur Belediyesi'nde Atatürk ve Erdoğan'a hakaret iddiasıyla bir kişi gözaltına alındı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır'ın Sur Belediyesi'nde DEM Partililerin Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret içeren sözler söylediği iddialarına ilişkin U.G. adlı şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı.

  • Sur Belediyesi, Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret iddialarını reddetti
    18:29 Sur Belediyesi, Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret iddialarını reddetti

    Sur Belediyesi, mazbata töreninin ardından belediyede DEM Parti yöneticilerinin Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret içeren sözler söyledikleri iddiasıyla Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturma başlatması üzerine açıklama yaptı. Açıklamada, “Parti Yönetimimiz ve Eş Başkanlarımız tarafından söylendiği iddia edilen sözler, bizlerden bağımsız bir yurttaşın söylemi olup, tarafımıza yöneltilen iddialar asılsızdır” denildi.

  • Başkan Doğan: 'İlk işimiz trafik'
    18:17 Başkan Doğan: 'İlk işimiz trafik'

    Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi yeni dönemin ilk toplantısını gerçekleştirdi. Başkan Halit Doğan, trafik sorununu çözmek için çalışacaklarını belirtti.

  • Atakum Belediyesi 2024-2029 Dönemi İlk Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    18:10 Atakum Belediyesi 2024-2029 Dönemi İlk Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Atakum Belediyesi'nin 2024-2029 dönemi ilk meclis toplantısı yapıldı. Toplantıda yeni komisyonlar oluşturuldu ve meclis çalışmaları hızlandırıldı.

  • Kilis Belediye Başkanı Hakan Bilecen: Borçlarımızı ödeyeceğiz
    18:08 Kilis Belediye Başkanı Hakan Bilecen: Borçlarımızı ödeyeceğiz

    Kilis Belediye Başkanı Hakan Bilecen, "Ayın birinde GAZDAŞ'ın doğal gaz tedarikçisinin Kilis Belediyespor'a ait 19 aylık doğal gaz faturası yüzünden daha mazbatamı almadan, doğal gazını kesmesi ve futbolcularımızın, çocukların, gençlerin soğuk suyla duş almak zorunda kalması bizi üzdü. Görüşme yaptık, borcun yarısını ödedik bütçemiz nezdinde doğal gazı geri açtırdık" dedi.


Advertisement