Samsun Öğretmen Adaylarının Dilek Öğretmen İlgisi - Son Dakika
Güncel

Samsun Öğretmen Adaylarının Dilek Öğretmen İlgisi

Samsun Öğretmen Adaylarının Dilek Öğretmen İlgisi

Samsun'un Çarşamba İlçesi Kumköy İlkokulu'nda öğretmenlik yapan ve hayata geçirdiği projelerle Varkey Gems Vakfı Küresel Öğretmen Ödülü Komitesi'nin seçimiyle dünyada en iyi 50 öğretmen arasına giren Dilek Livaneli, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi'nde öğretmen adaylarıyla bir araya geldi.

25.12.2014 16:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'un Çarşamba İlçesi Kumköy İlkokulu'nda öğretmenlik yapan ve hayata geçirdiği projelerle Varkey Gems Vakfı Küresel Öğretmen Ödülü Komitesi'nin seçimiyle dünyada en iyi 50 öğretmen arasına giren Dilek Livaneli, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi'nde öğretmen adaylarıyla bir araya geldi. Öğrenciler, başarılı öğretmene büyük ilgi gösterirken, bol bol selfie çekildi.

Samsun'un Çarşamba İlçesi'ne 15 kilometre uzaklıktaki Kumköy İlkokulu'nun 'müdür yetkili' sınıf öğretmeni Dilek Livaneli, 5 yıldan bu yana görev yaptığı okulda yaptığı çalışmalar sonucunda Hint asıllı iş adamı Sunny Varkey'in eğitim alanında projeler geliştirmek amacıyla kurduğu ve onursal başkanlığını ABD eski Başkanı Bill Clinton'ın üstlendiği Varkey Gems Vakfı (Varkey GEMS Foundation) tarafından düzenlenen 'Küresel Öğretmen Ödülü Komitesi'nin (The Global Teacher Prize) seçtiği en iyi 50 öğretmen arasında yer almasıyla tüm dikkatleri üzerine çekti.

Dilek Livaneli, OMÜ Eğitim Fakültesi'nde öğretmen adaylarıyla buluştu. 500'ü aşkın öğrenci topluluğu, Dilek Livaneli'yi büyük bir coşkuyla karşıladı. Yaklaşık 2.5 saat süren söyleşide Dilek Livaneli, bu zamana kadar yaptığı çalışmaları, izlediği yolu ve elde ettiği başarının sırrını öğrencilere anlattı. Livaneli'nin konuşmasının ardından ise öğrenciler adeta kürsüye akın edip, başarılı öğretmenle fotoğraf çektirmek için birbirleri ile yarıştı. Bol bol selfie çeken öğrenciler, Dilek Livaneli'ye merak ettikleri soruları sordu.

Kendisine gösterilen ilgiden son derece memnun kalan öğretmen Dilek Livaneli, "Bir köy öğretmeni olarak ilk kez üniversiteli öğrencilerle buluşma fırsatı yakaladım. Böyle bir söyleşi organize edildi. Bundan dolayı çok mutlu, onurlu, gururluyum. Buradaki ilgi beni inanılmaz mutlu etti. Gerçekten bu kadarını beklemiyordum. Öğrencilerin o gözlerindeki ışık, size rol model anlamında bakmaları, örnek olma adına beni çok sevindirdi. Aynı şekilde bu ilgi ülke çapında da ses getiriyor. Öğrencilerin, özellikle öğretmen adaylarının karşılarında böyle bir rol model görmeye ihtiyaçları olduğunu düşündüm. Böyle bir başarı hikayesini dinlemek onların hoşlarına gitti. Her zaman akademik anlamda değil, gerçek hayat öykülerinden, gerçek öğretmen öykülerinden yola çıkarak onların aralarından bir kişiye bile feyz olabildiysem ne mutlu bana" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Samsun Öğretmen Adaylarının Dilek Öğretmen İlgisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement