Samsun Okul Dönüşü Bir Çocukları Kanala Düşüp Ölen Aile, Yol Yapılmayınca Diğer Çocuklarını... - Son Dakika
Güncel

Samsun Okul Dönüşü Bir Çocukları Kanala Düşüp Ölen Aile, Yol Yapılmayınca Diğer Çocuklarını...

Samsun Okul Dönüşü Bir Çocukları Kanala Düşüp Ölen Aile, Yol Yapılmayınca Diğer Çocuklarını...

Okul dönüşü bir çocukları kanala düşüp ölen aile, yol yapılmayınca diğer çocuklarını göndermedi SAMSUN'da geçen Ocak ayında okulu yoğun kar nedeniyle tatil edilince köyüne dönüşte servis şoförünün evine 300 metre uzakta bıraktıktan sonra sulama kanalına düşüp boğulan 9 yaşındaki Yeşim Sonaş'ın ailesi evlatlarının acısını hala yaşıyor.

22.10.2015 13:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Okul dönüşü bir çocukları kanala düşüp ölen aile, yol yapılmayınca diğer çocuklarını göndermedi

SAMSUN'da geçen Ocak ayında okulu yoğun kar nedeniyle tatil edilince köyüne dönüşte servis şoförünün evine 300 metre uzakta bıraktıktan sonra sulama kanalına düşüp boğulan 9 yaşındaki Yeşim Sonaş'ın ailesi evlatlarının acısını hala yaşıyor. Baba 44 yaşındaki Yakup ve 3 çocuk annesi 35 yaşındaki Emine Sonaş, kızlarının öldüğü kanal ve yol yapılmadığı için bu yıl okula başlaması gereken diğer çocukları 6 yaşındaki Bülent'i okula göndermiyor.

Olay, Terme İlçesi'ne bağlı Yeni Camii Köyü'nde geçen 6 Ocak'ta meydana geldi. Taşımalı eğitim gören Söğütlü İlkokulu 3'üncü sınıf öğrencisi Yeşim Sonaş, okulu kar nedeniyle tatil idilince, Yeni Camii Köyü'ndeki evine dönmek üzere servis minibüsüne bindi. Minibüs evinin bulunduğu yola, kar nedeniyle giremedi. Servis şoförü, evli ve 3 çocuk babası 54 yaşındaki Yusuf S., bunun üzerine Yeşim Sonaş'ı evine 300 metre uzakta bıraktı. Küçük kız yürüyerek eve gitmek isterken üzeri buz ve karla kaplı yağmur suyu tahliye kanalına düştü. Yaklaşık 2 metre derinlikteki kanaldaki suda boğulan Yeşim'in eve dönmemesi üzerine annesi Emine ve babası Yakup Şonaş, servis şoförünü aradı. Şoför Yusuf S., küçük kızı 1 saat önce yolda bıraktığını söyleyince aile fertleri aramaya çıktı. Arama sonunda Yeşim Sonaş'ın su kanalında önce çantası daha sonra da cesedi bulundu.

Aile, kızlarının okul yönetimi, hem de servis şoförünün ihmali nedeniyle şikayetçi olunca Yusuf S., gözaltına alındı. Sürücü, sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Savcılığın hazırladığı iddianamede, iş güvenliği uzmanı tarafından hazırlanan bilirkişi raporunda, Yeşim Sonaş'ın güvenli biçimde su ile kaplı yoldan karşıya geçişini sağlamadığı belirtilerek servis şoförü Yusuf S. yüzde 80 kusurlu, Söğütlü Ortaokulu Müdürü Ahmet S.'de velilere okulların erken kapandığına dair ve servis şoförlerine velilerin telefon numaralarını vermeyerek yüzde 20 kusurlu olduğunu bildirdi.

Terme Asliye Ceza Mahkemesi tarafından hakkında 'Bilinçli taksirle 1 kişinin ölümüne neden olmak' suçundan 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle geçen Mart ayında hakim karşısına çıkarılan servis şoförü Yusuf S. ilk duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı. Yargılama süreci devam ederken geçen 18 Eylül'de tarafların kusur durumunun tespiti için olay yerinde iş güvenliği konusunda uzman üçlü bilirkişi ve mahkeme heyeti tarafından keşif yapıldı.

"YOL VEKANAL YAPILMADAN OĞLUMU OKULA GÖNDERMEM"

Anne Emine Sonaş, olayın ardından kızının öldüğü yol ve kanallın yeniden yapılmadığını öne sürerek şöyle konuştu:

"Bu zamana kadar hiçbir şey yapılmadı. Bu kanal her yağmur yağdığında yine taşıyor yolu kaplıyor. Bu kanal ve yolun düzeltilmesi, yapılması lazım. 10 gün önce iş makinesi geldi ve kanalı temizledi. Her yer çamur halinde. Yol olduğu gibi duruyor. Benim bir evladım bu suyla kaplı yolda yürürken kanalda boğulup öldü. Diğer çocuklarımı da bu kanala ve yola kurban etmem. Oğlum Bülent bu yıl okula başlayacaktı ama göndermiyorum. Bülent de bu yoldan gidip gelecek. Bu evladımı da bu yola kurban edemem. Yol ve kanal yapılıncaya kadar oğlumu okula göndermem."

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AİLEYİ İKNA EDEMEDİ

Baba Yakup Sonaş da yol yapılıp, kanalın taşması engellenmeden, gerekli önlemler alınmadan oğlunu okula göndermeyeceklerini belirterek, şunları anlattı:

"Geçen hafta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden gelip eşimle görüştüler. Bülent'i okula göndermemizi istediler. Ancak, bu yol ve kanal böyle durdukça biz evladımızı okula göndermeyeceğimizi söyledik. Bizi yardımcı olunmasını istiyoruz. Bir evladımız öldü, diğeri de ölmesin. Kış gelince bu yol ve kanal yine göle dönecek."

"HER TÜRLÜ ÖNERİYİ SUNDUK AİLE KABUL ETMİYOR"

İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin ailenin çocuklarını okula göndermesi için ikna etmeye çalıştıklarını söyledi. Girgin, şöyle konuştu:

"İlçe Milli Eğitim müdürümüz ve öğretmenler aileyi ziyaret ederek ikna etmeye çalıştı. Aileye her türlü imkanı sunduk. Oğullarının servis tarafından sabah anneden alınıp dönüşte yine anneye teslim edileceğini söyledik. Güvenli bir şekilde okula gidip geleceğini belirttik. Hatta olumsuz hava koşullarının olduğu dönemlerde çocuğu okula göndermeyebileceklerini belirttik. Çocuğu yatılı bir okula alabileceğimizi söyledik. Onlara her türlü öneriyi sunduk. Ancak yol yapılmadan çocuğu okula göndermeyeceklerini söylediler. Ne yazık ki bu evladımıza yazık oluyor. Yaşıtları okula giderken o geride kalıyor. Eğitimi aksıyor. Aile ona iyilik değil, kötülük etmiş oluyor. Sonuçta zorunlu eğitim kapsamında bu çocuğun okula başlaması lazım. Aksi takdirde aile bunun karşılığı olarak para cezası ile bile karşı karşıya kalabilir. Biz hiçbir çocuğun zarar görmesini istemeyiz."

"BİZE BAŞVURU YAPILMADI"

Terme Belediye Başkanı Ak Partili Şenol Kul, söz konusu yol ve kanal ile ilgili kendilerine gelen yazılı sözlü bir başvuru ve talep olmadığını belirterek, "Aile ile iletişim kurmaya çalışacağız. Oradaki mağduriyetin giderilmesi için gerek belediyemiz imkanlarıyla gerek başka imkanları kullanarak sorunun çözülmesini sağlayacağız. Diğer çocuklarını okula göndermediklerinden bir bilgimiz yok. Çocuğun okula gönderilmesi için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Samsun Okul Dönüşü Bir Çocukları Kanala Düşüp Ölen Aile, Yol Yapılmayınca Diğer Çocuklarını... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement