Samsun Otomobil Fuarı İçin Geri Sayım - Son Dakika
Güncel

Samsun Otomobil Fuarı İçin Geri Sayım

Samsun Otomobil Fuarı İçin Geri Sayım

Samsun'da 18-23 Kasım tarihlerinde düzenlenecek Samsun Oto Show Fuarı 2014 organizasyonunu yaklaşık 100 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

12.11.2014 14:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'da 18-23 Kasım tarihlerinde düzenlenecek Samsun Oto Show Fuarı 2014 organizasyonunu yaklaşık 100 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Otomotiv Distribütörleri Derneği ile Samsun Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği'nin (SOYS) işbirliğiyle düzenlenen Samsun Oto Show Fuarı 2014'de TÜYAP tarafından işletilen Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Merkezde düzenlenecek ilk organizasyon olma özelliği de taşıyan fuar 18-23 Kasım tarihlerinde yapılacak. Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, TÜYAP Fuarcılık Anadolu Fuarları Genel Müdürü İlhan Ersözlü, SOYS Başkanı Murat Görgülü'nün katılımıyla düzenlenen basın toplantısında Samsun Oto Show Fuarı 2014 organizasyonuyla ilgili kamuoyuna bilgi verildi. TÜYAP Fuarcılık Anadolu Fuarları Genel Müdürü İlhan Ersözlü, fuara 14 otomobil firmasının 15 de otomobil aksesuarı üreten markanın standının bulunacağını belirterek, şöyle dedi:

"Samsun Oto Show Fuarı'nda ülkemizin en önemli üretici ve ihracatçı markaları yer aldı. Bu yıl bu sektördeki tek fuar Samsun'da yapılacak. Bu çok önemli. Hazırlıklarımız devam ediyor. Yeni araçlar ilk defa fuarda 'görücüye çıkarılacak.' Ayrıca kadın ve çocuklar için özel aktivite ile çeşitli görsel şovlar da yapılacak. Öğrenciler ücretsiz olarak girebilecek. Bunun dışındaki vatandaşlarımız 5 TL karşılığında fuarı gezebilecek. Fuara 100 bin kişinin gelmesini hedefliyoruz."

Samsun Valisi İbrahim Şahin de fuarın kentin ekonomik, turizm hayatına olumlu katkı sağlayacağını anlatırken kentin fuarcılığa çok uzak bir kent olmadığını söyledi. Vali Şahin, şöyle konuştu:

"1980 yılında Samsun Fuarı'nın ziyaretçi sayısı 1 milyona ulaşmış. Fuarcılık geçmişi olan bir kent burası. Şimdi yeni fuar merkezimizde yeni fuar programları düzenlenecek. Dünyada fuarcılık her geçen gün önem kazandırıyor. Alıcılarla satıcıların bir araya getiriyor. Dünyada en çok 2013 yılında fuar organize eden ülke Fransa ikinci sırada ise Türkiye var. Bu noktada Samsun'da düzenlenecek otomobil fuarı ve 2015 yılında planlanan diğer fuarların kentimize gelişimine önemli katkı sağlayacağını düşünüyorum." - Samsun

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement