Samsun Şehir Kimliği Çalıştayı" - Son Dakika
Yerel

Samsun Şehir Kimliği Çalıştayı"

Vali Şahin: "Samsun'da yaşayan insanların gönül gözüyle Samsun'un geleceğini, kimliğini tanımlanması gerekiyor"

11.02.2015 13:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Valisi İbrahim Şahin, "Samsun'da yaşayan insanların gönül gözüyle Samsun'un geleceğini, kimliğini tanımlanması gerekiyor" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Samsun Büyükşehir Belediyesi ortaklığında gerçekleştirilen Samsun Şehir Kimliği Çalıştayı'na katılan Vali Şahin, yaptığı konuşmada, şehirlerin kendilerine ait bir ruha sahip olduğunu, kentleri içinde yaşayan insanların şekillendirdiğini, şehirlerin de insanları şekillendirdiğini dile getirdi.

Çalıştayda Samsun'un çok iyi analiz edilmesinin önemine değinen Vali Şahin, şunları kaydetti:

"Benim sizden istirhamım bu toplantıda, aklınızdan geçen Samsun'un geleceği ile ilgili ne olursa olsun ortaya koyun. Bu komik bir fikir olabilir, gülünecek bir düşünce olabilir diye endişelenmeyin. Her şeyi lütfen ortaya koyun. Çünkü zaman zaman hayal pereselikte hayalciliği ayırarak, hayal kurarak düşüncelerinizi bize aktarırsanız veya şehrin yöneticilerine aktarırsanız. Daha verimli olur, daha güzel şeyler ortaya çıkar ve bu fikirler icraata dökülür diye düşünüyorum" dedi.

Samsun'un şehir kimliğini ortaya koyacak bir çok yanının olduğunu, bunun için bir çok özelliğinin ön plana çıkarılabileceğini aktaran Şahin, "Samsun'da yaşayan insanların gönül gözüyle Samsun'un geleceğini, kimliğini tanımlanması gerekiyor. Samsun bir spor kenti, milli mücadele kenti, ilkadım kenti, tarım kenti, güneşin doğdu kent, sayın Başbakanımızın son Samsun ziyaretlerinde belirttiği gibi "meşale şehri" gibi bir sürü unvanlar eklenebilir, öne çıkarılabilir" diye konuştu.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın söz konusu çalıştaylarla şehirlerin tanıtım öğeleri ve şehirlerin markalaşması yolunda önemli bir çalışma yürüttüğünü belirtti.

Samsun Şehir Kimliği Çalıştayı'nın kent için faydalı olacağına, Samsun şehriyle ilgili güzel fikirlerin ortaya konacağına olan inancını ifade eden Yılmaz, "Şehirlerin adından bahsedildiğinde o şehrin çağrıştırdığı o şehre ait olduğu artık gerek yerel de gerek ulusalda gerekse uluslararası düzeyde şehrin çağrıştırdığı bir imge vardır. Bu imge güçlendirilmelidir, kuvvetlendirilmelidir. O imge kuvvetlendirildiği sürece kentsel ölçekte bir kimlik oluşur. Bu kimlik giderek bir marka değerine doğru yürür. Uluslararası düzeyde şehrin tanıtımına katkı verir. Şehrin adı olur. Şehrin kimliği olur" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından katılımcılar Samsun Şehir Kimliği Çalıştayı çalışmaları kapsamında fikirlerini yazılı ve sözlü bir şekilde ortaya koyarak görevlilere iletti.

Çalıştaya, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdür Yardımcısı Feriha Koç, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, İstanbul Medeniyet Üniversitesi'nden Prof. Dr. Seyfettin Erdoğan'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı. - Samsun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Samsun Şehir Kimliği Çalıştayı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement