Samsun Şehit Annesinden Vali Şahin?e Dilekçeli İsim Talebi - Son Dakika
Güncel

Samsun Şehit Annesinden Vali Şahin?e Dilekçeli İsim Talebi

Samsun Şehit Annesinden Vali Şahin?e Dilekçeli İsim Talebi

Şehit annesinden Vali Şahin'e dilekçeli isim talebiSAMSUN'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101'inci yıl dönümü nedeniyle şehitlikler ziyaret edildi.

18.03.2016 12:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehit annesinden Vali Şahin'e dilekçeli isim talebi

SAMSUN'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101'inci yıl dönümü nedeniyle şehitlikler ziyaret edildi. Ziyaretlerde bir şehit annesi Vali İbrahim Şahin'e oğlunun mezun olduğu okula, adının verilmesini isteyerek dilekçe verdi.

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101'inci yıl dönümü nedeniyle Kıranköy Mezarlığı'nda bulunan şehitlikte tören düzenlendi. Kıranköy Mezarlığı'ndaki şehitlikteki törende ilk olarak Şehitlik Anıtı'nda Samsun Valiliği, Garnizon Komutanlığı, Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Harp Malulü, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Samsun Şubesi tarafından çelenk sunuldu.

Ardından Samsun Valisi İbrahim Şahin'in Şehitlik Şeref Defteri'ni imzaladı. Daha sonra şehit kabirleri ziyaret edilip dua okundu. Kabirlere kırmızı karanfil bırakıldı. Asri Mezarlıktaki şehitlik de ziyaret edildi. Ziyarette Kars 14'üncü Mekanize Tugay Komutanlığı emrinde görev yaparken 18 Nisan 1992 tarihinde Iğdır-Doğubayazıt karayolu Pamuk Geçidi mevkiinde terör örgütü PKK'nın yol kesme eyleminde 3 astsubay arkadaşı ile birlikte şehit olan 29 yaşındaki Astsubay İstihkam Teknisyen Kıdemli Üstçavuş İlhan Hamlı'nın annesi 80 yaşındaki Bedriye Hamlı, Vali İbrahim Şahin'le sohbet etti. Sohbette anne Hamlı, "Sayın Valim oğlum 1979-1980 yıllarında Samsun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun oldu. Ben okulun adının şehidimizin anısına adının yaşatılması maksadıyla 'Şehit İlhan Hamlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' olarak değiştirilmesini istiyorum" diyerek konuyla ilgili Vali Şahin'e dilekçe verdi. Vali İbrahim Şahin dilekçeyi inceleyerek konu ile ilgili elinden geleni yapacağını söyledi.

Ziyaret duaların edilmesiyle son bulurken tören Atatürk Kültür Merkezi'nde devam etti. Tören Çanakkale Savaşı ile ilgili Çarşamba Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan tiyatro gösterisiyle son buldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Samsun Şehit Annesinden Vali Şahin?e Dilekçeli İsim Talebi - Son Dakika


Advertisement