Samsun Tso'dan Mültecilere İftar - Son Dakika
Güncel

Samsun Tso'dan Mültecilere İftar

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STO) bünyesinde faaliyet gösteren AB Bilgi Merkezince mültecilere iftar programı düzenlendi.

23.06.2016 11:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STO) bünyesinde faaliyet gösteren AB Bilgi Merkezince mültecilere iftar programı düzenlendi.

STO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, bir restoranda Dünya Mülteci Günü nedeniyle "Avrupa Birliği Bilgi Merkezleri Ağı" projesi kapsamında, Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği Samsun İl Temsilciliği işbirliğinde mültecilere yönelik iftar programı düzenlendi.

Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu'nun programda yaptığı konuşmada Türkiye'nin 3.1 milyon kişiyi aşan göçmen akınıyla, dünyada en büyük göçmen nüfusuna sahip ev sahibi ülke konumunda olduğunu belirterek, "Türkiye'deki Suriyeli mültecilerin yüzde 90'ı kamplar dışında yaşamakta ve temel hizmetlere sınırlı erişimi bulunmaktadır. MEB'e göre halen 900 bin okul çağında Suriyeli çocuk bulunmakta ve bunların yalnızca 340 bini okula devam etmektedir. Avrupa Komisyonu Türkiye genelinde dezavantajlı durumdaki, özellikle kamplar dışında yaşan mültecilere destek sağlamaktadır." ifadelerini kullandı.

Samsun ve çevresinde ikamet eden Irak, İran, Afganistan, Suriye ve çeşitli Afrika ülkelerinden 200'e yakın mültecinin katıldığı programa Samsun Vali Yardımcıları Ali Galip Saral ve Faruk Necmi Kurt, SGK İl Müdürü Ünal Kaya, İl Göç İdaresi Müdürlüğü Yetkilisi Faruk Toraman katıldı.

İftar sonrası ilgili kurum yetkilileri tarafından, mültecilerin sorunları dinlenerek, karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Samsun Tso'dan Mültecilere İftar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement