Samsun'un Yeni Stadının Yüzde 77'si Tamamlandı - Son Dakika
Güncel

Samsun'un Yeni Stadının Yüzde 77'si Tamamlandı

Samsun\'un Yeni Stadının Yüzde 77\'si Tamamlandı

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 145 milyon TL'ye mal olacak 33 bin 919 seyirci kapasiteli Samsun 19 Mayıs Stadyumu'nun yüzde 77'si tamamlandığını açıkladı.

27.04.2016 17:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 145 milyon TL'ye mal olacak 33 bin 919 seyirci kapasiteli Samsun 19 Mayıs Stadyumu'nun yüzde 77'si tamamlandığını açıkladı.

140 bin metrekare alanda yapılan stat, restaurantları, alışveriş merkezi ve locaları ile bir yaşam merkezi haline geleceğini, k.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Samsun'un Tekkeköy İlçesi'nde yaptırdığı 140 bin metrekare alanda yapılan stadın restaurantları, alışveriş merkezi ve locaları ile bir yaşam merkezi haline geleceğini belirten Bakan Kılıç, inşaatta sona yaklaşıldığını vurguladı.

UEFA 2020 standartlarına göre yapılan inşaatın çatı bölümünde yapımın sürdüğünü, montaj çalışmaları sürdüğünü bildiren Bakan Kılıç, merdiven korkuluğu, cam, kapı, ahşap, granit tezgah imalatları, vitrifiye, sıhhi tesisat armatürleri ile klima santrallerinin takıldığını söyledi. Dış cephe modüler sistem panelleri ile koltuk imalatı önümüzdeki hafta başlayacağını, koltukların kırıllmasının engellemek sağlamlığının test edildiğini belirten Bakan Kılıç, şöyle devam etti:

"Alt yapı çalışmaları da devam ediyor. Yerden çim ısıtma, tribünden ısıtma, alışveriş merkezi, localar, 7 restaurant, ofisler, amatör kulüplere tahsis edilecek antrenman sahaları yapılıyor. Akıllı stat olarak tanımlanan stadyumun içindeki tüm elektronik ve mekanik sistemler birbirine bağlantılı olacak. Örneğin, statta bir yangın çıktığı zaman, sulama sistemleri harekete geçecek ve turnikeler serbest kalacak. Türkiye'nin çok farklı illerinde devam eden stat projelerimliz var. 8 tanesi proje aşamasında olan 29 stat projemizden 5 tanesi bitti, diğerlerinin inşaatı devam ediyor. Samsun, Eskişehir, Gaziantep ve Sivas stadları bu yıl bitiyor. Bu stadların toplam maliyetleri 3 milyar TL'nin üzerinde. Statlar sadece futbol amaçlı olarak kullanılan, iki haftada bir maç yapılacak yerler değil de, restaurantları, alışveriş merkezi ve locaları ile her gün kullanılabilecek, yaşayan bir stat diye tabir ettiğimiz bir spor tesisi olarak hayata geçirilecek. Bununla birlikte tribün altlarında sportif anlamdaki ticari alanların oluşturulmasını kastediyorum. Şunu özellikle söyleyeyim; ticari alan dediğimde bir AVM'den bahsetmiyorum. Sportif malzemenin satıldığı ve ticaretinin yapıldığı alanları kastediyorum. Çünkü bunların ciddi anlamda bir gelir katkısı olacak. Buraya gerçekten Samsun'a yakışır bir stat kazandırıyoruz. İnşaat durumu yüzde 77 civarı olan bir yapı içerisindeyiz. Burada gayet modern bir şekilde inşa edilen 33 bin 919 seyirci kapasitesine sahip olan bir stat yükseliyor. Ümit ediyoruz ki önümüzdeki sezondan itibaren yeni stadımız Samsun halkının hizmetinde olacak. Gece gündüz demeden çalışan ve emeğe geçen herkese çok teşekkür ediyorum."

STADI GEZDİLER

Öte yandan Samsunspor yönetimi, teknik heyet ve futbolcular bugün yeni stadı gezerek incelemelerde bulundu. Gelecek sezon maçlarını oynayacakları statta incelemelerde bulunan Samsunsporlu futbolcular, stada hayran kaldı. Başkan Erkut Tutu, "Samsun'a ve Samsunspor'a hayırlı olsun. Böylesi UEFA standartlarına uygun bir stadını kentimize ve takımımıza kazandırdığı için Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Akif Çağatay Kılıç'a teşekkür ediyoruz. Stat tamamlandığında buranın kiralanması ile ilgili bakanlığımızla görüşeceğiz" dedi.

- Samsun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Samsun'un Yeni Stadının Yüzde 77'si Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement