Samsun Valisi Şahin Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Samsun Valisi Şahin Açıklaması

"Biz AK Parti iktidarında 12 yıl üst düzey görevde bulunduk. Bakan danışmanlığı yaptım, genel müdürlük yaptım, müsteşarlık yaptım, 7 yıl gibi uzun bir süre TRT Genel Müdürlüğü gibi çok önemli bir kurumda görev aldım ve beni vali olarak Samsun'a bu iktidar atadı" "Benim bulunduğum yerlerde eski yöneticiler.

23.09.2014 18:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Valisi İbrahim Şahin, "Biz AK Parti iktidarında 12 yıl üst düzey görevde bulunduk. Bakan danışmanlığı yaptım, genel müdürlük yaptım, müsteşarlık yaptım, 7 yıl gibi uzun bir süre TRT Genel Müdürlüğü gibi çok önemli bir kurumda görev aldım ve beni vali olarak Samsun'a bu iktidar atadı" dedi.

Şahin, valilik makamında gazetecilerle bir araya geldi. Samsun'un turizm ve ulaştırma başta olmak üzere birçok alanda gelişmesi gerektiğini belirten Şahin, kentin hızlı tren hizmetine de bir an önce kavuşması gerektiğini söyledi.

Sohbetin ardından bir gazetecinin, "TRT Genel Müdürlüğü'nden Samsun Valiliğine atanmanızın ardından sosyal medyada gündeme getirilen bir iddia vardı, eşinizin 'abla' olduğu iddia edildi. Bu konuda söyleyecekleriniz olabilir mi" şeklindeki sorusu üzerine Şahin, sosyal medyayı kullanmadığını anlattı.

"Bir sürü şey yazılıp çizildi, bir sürü şey de yazılır ama TRT Genel Müdürlüğünde en uzun süre genel müdürlük yapan bir insanım" diyen Şahin, şöyle devam etti:

"Tabi ki burada şimdiki Cumhurbaşkanımızın başbakan olduğu dönemde de ben özellikle ikinci dönem genel müdürlük yapmayı istememiştim ama o  zamanın başbakanı şimdiki Cumhurbaşkanımız ikinci dönemi de götürmemi istedi. Fakat takdir edersiniz ki TRT çok zor bir yer. Bunu şimdi değil bizden sonra bu görevi, bu bayrağı üstlenecek arkadaşların yapmasıyla ilgili diyorum."

Yıllarca kaymakamlık yaptığını ve eşinin Güneydoğu kökenli üniversite öğrencilerini okutmak için özel bir çaba sarf ettiğini dile getiren Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tabi öğrencileri okuturken de biliyorsunuz birtakım cemaatler, cemiyetler falan gündeme geldi. Eşimin abla olmasıyla ilgili birtakım eleştiriler oldu, bunlar yazılıp çizildi ama sadece o yazılmadı. Beni bilen biliyor. Bana da bu anlamda yüklenmek istediler. Baktılar bir şey yok, bu defa eşim üzerinden çalıştılar. Eşime de söyledim. 'Bu konularla ilgili ben asla çalışmak istemiyorum ama bana o zaman iş bul, bir şeylerle meşgul olmam gerekiyor' dedi. Ben de iş arıyorum, eğer eşime bir iş bulursam iş kuracağım ama bu anlamda, bugünkü tabiriyle paralel yapı, buna benzer şeylerle eşimin ne ilgisi olabilir ne de böyle bir yapının içerisinde."

"İlahi adalet tecelli edecek"

Vali Şahin, göz önünde bulunan insanlar olduklarına değinerek, şöyle dedi:

"Eşim yaşı itibarıyla abla. Özellikle paralel yapı, vesaire gibi şeylerin içinde olması, konumu gereği de yapısı gereği de söz konusu olmaz. Bir de eşim kamuda çalışmıyor fakat tüm bu olumsuzluklar bir şekilde söyleniyor. Biz sadece burada sessiz kalmayı açıkçası yeğledik. Doğru olanın bu olduğunu düşündük ama şöyle ki ilahi adalet tecelli edecek. Özellikle gereksiz yere yıpratanlar anlamsız bir şekilde bize bu anlamda çamur atmaya kalkanlar o ilahi adaletin tecelli ettiği dönemde karşılığını bulacaklardır."

Şahin, "Biz AK Parti iktidarında 12 yıl üst düzey görevde bulunduk. Bakan danışmanlığı yaptım, genel müdürlük yaptım, müsteşarlık yaptım, 7 yıl gibi uzun bir süre TRT Genel Müdürlüğü gibi çok önemli bir kurumda görev aldım ve beni vali olarak Samsun'a bu iktidar atadı. Görevden alabilirlerdi, görevden ayrılmamı isteyebilirlerdi, görevden ayrılabilirdim. Onun için zerre kadar gönül koymam, koymadım, koymayacağım. Bunu her yerde çok açık yüreklilikle söylüyorum. Çünkü benim bulunduğum yerlerde eski yöneticiler bir yıl kaldıklarında kendilerini bahtiyar sayıyorlardı" ifadelerini kullandı.

TRT Genel Müdürlüğü gibi önemli bir görevde 7 yıl gibi uzun bir süre görev aldığını belirten Şahin, "TRT Genel Müdürlerinin görev süresi ortalama 1 yıl 2 aydır. Yani 14 ay. Ben 7 yıl görev yaptım. 84 ay, yani 7 kat daha uzun görev yapmışım ama TRT gerçekten zor. TRT Genel Müdürleri tek nedenden dolayı görevden alınır, vatana ihanet suçu işlerlerse. TRT çok zor bir yer ama çok önemli bir yer" diye konuştu.

Başbakanlık giriş kartının iptal edilmesi

Bir gazetecinin, "Başbakanlık giriş kartının iptal edilmesiyle ilgili çıkan haberleri" sorması üzerine Şahin, şu yanıtı verdi:

"Hayır, o da külliyen yalan. Biliyorsunuz bu tür kartlar süreli çıkartılır. Başbakanlık binası yeni yerine taşınacağı için süresi dolan kartların yenilenmesi gerekiyordu. Yeni başbakanlığa taşınılacağı için süresi biten kartları yenileme ihtiyacı duymadılar. Çünkü yeni kartlar çıkaracaklar. Yeni bir sisteme geçecekler. Şimdi siz tutar da böyle bir algı oluşturursanız her şeyden öte bu acımasızca bir yalan ve saldırı olur. Düşünün, kartın akreditasyonunu kaldıracaklar ama sizi içeri sokacaklar. Ben her gün Başbakanlıktaydım, o zaman içeri de girmemem gerekiyordu."

İbrahim Şahin, Samsun'da vali olarak görev yapmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, tek amacının insanlara hizmet etmek olduğunu kaydetti. - Samsun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Samsun Valisi Şahin Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement