Samsun ve Çemişgezek Gönül Sofrası Kurdu - Son Dakika
Yerel

Samsun ve Çemişgezek Gönül Sofrası Kurdu

Samsun ve Çemişgezek Gönül Sofrası Kurdu

AK Parti’nin Tunceli ile Samsun teşkilatları ’Gönül Köprüsü’ projesi kapsamında Çemişgezek ilçesinde yoğun katılımlı iftarda buluştu.

22.06.2016 10:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti'nin Tunceli ile Samsun teşkilatları 'Gönül Köprüsü' projesi kapsamında Çemişgezek ilçesinde yoğun katılımlı iftarda buluştu.

AK Parti Genel Merkezi tarafından hazırlanan 'Kardeş Şehir' projesi kapsamında Samsun heyeti Tunceli il merkezinde bazı ziyaretler yaptıktan sonra iftar programı için Çemişgezek ilçesine gitti. İftar öncesi Çemişgezek Kaymakamı Harun Kazez'i makamında ziyaret eden konuk heyet, daha sonra ilçenin tarihi ve doğal güzelliklerini gezdi. Düzenlenen iftar programına, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Ak Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, Tunceli İl Başkanı Fatih Tek, Samsun Atakum İlçe Belediye Başkanı İshak Taşçı, Ak Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Yalçın Özdemir, Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri ve Çemişgezekli yaklaşık bin vatandaş katıldı. İftar programı Çemişgezek Meslek Yüksekokulu bahçesinde düzenlendi. Kur'an-ı Kerim tilaveti ve iftar duasıyla başlayan programda yemeğin ardından protokol konuşmalarıyla devam etti. Programda sırasıyla, Ak Parti Çemişgezek İlçe Başkanı İbrahim Enes Somyürek, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Tunceli İl Başkanı Fatih Tek, Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı, Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan birer konuşma yaptı.

"BU BİRLİK VE BERABERLİĞE KİMSE ZARAR VEREMEZ"

Çemişgezek ile gönül sofrasında bir arada olmak için geldiklerini belirten Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı, Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, vatandaşlara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve teşkilat başkanları Mustafa Ataş'ın selamını getirdiğini söyledi. Karaaslan, "Biz bu gün Samsun Ak Parti ailesi olarak, Tunceli Ak Parti ailesinin, Çemişgezek'te bu gönül sofrasında sizlerle birlikte olmak için geldik. Bizlere gönlünüzü de, sofranızı da açtığınız için her birinize ayrı ayrı çok teşekkür ediyoruz. Sağolun, varolun. İnşaallah bu gün Samsun ile Tunceli arasındaki gönül köprüsü kurulmuştur. Bu günden sonra bu köprünün üzerinde gidip gelmelerle birlikte bağlarımız daha da güçlenecek. Kardeşliğimiz, birliğimiz, beraberliğimiz bu sayede devam edecek. Biz başkanlarımızla konuştuk. Bu ziyaretin arkasından sizleri Samsun'a bekliyoruz. Bizler bu sefer sizleri ağırlamak istiyoruz. ve böylece birileri duysun buradan, bu birliğe, beraberliğe, kardeşliğe hiç kimse en ufak bir zarar veremez. İşte bu gün gördük, bu masaların arasında, sizlerle bizler arasında, bir Karadeniz ili ile bir Doğu ili arasında nasıl güzel bir iletişim olduğunu bütün görmek istemeyen gözlerde görmüştür. Biz her zaman sizinle birlikteyiz. Bu kardeşlik bağlarının güçlenmesi için buradayız. Şu an biz burada sizlerleyken, Türkiye'nin dört bir köşesinde bütün illerimiz kendilerine seçilen kardeş iller ile birlikte bu iftar sofralarında oruçlarını açmaktalar. Hepinizin Ramazan'ı mübarek olsun. Ettiğiniz dualar kabul olsun. Allah'a emanet olun. Hepinizi selamlıyorum" dedi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaslan, TEOG'da Türkiye birincisi olan Çemişgezekli Ömür Abay ile de bir araya gelerek bir süre konuştu.

"SİZİNLE OLAN DOSTLUĞUMUZU HİÇ KOPARMADAN DEVAM ETTİRMEK İSTİYORUZ"

Kardeş ilçe Çemişgezek'in insanıyla birlikte iftar açmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Çemişgezeklileri saygıyla kucaklamak için burada olduklarını söyledi. Başkan Yılmaz, "Biz Samsun'da her akşam bir ilçede gidip iftar yapıyoruz. Aynen burada olduğu gibi bir Halil İbrahim sofrası kuruluyor. Orada beraber iftar yapıyoruz. Ramazanın güzelliğini birlikte paylaşıyoruz. Ramzan'ın paylaşım duygusunu yüreğimizde hissediyoruz. Ama Samsun'da her zaman yaptığımız bu faaliyetlerin bir eksikliğini yüreğimizde hissediyorduk. Hep biz bize oluyoruz. Kendi içimizde, kendi döngümüzde hep beraber oluyoruz diye düşünürken, bir akşam genel merkezimizdeyken, yöneticilerimiz dediler ki; hayır, bundan sonra böyle yapmayacağız. Bundan sonra Türkiye'nin doğusundaki bir şehri, Türkiye'nin batısındaki bir şehrin kardeşi yapacağız. Bu batıdaki şehrin yöneticileri ile doğudaki il veya ilçenin mensuplarıyla birlikte iftar yapacak. Orada halk ile beraber iftar yapacak dediler. Biz böyle bir talimat aldık. Daha doğrusu bizim kurucu Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan beyin talimatıyla biz buradayız. Başbakanımız Binali Yıldırım'ın talimatıyla buradayız. Teşkilat başkanımız Mustafa Ataş'ın talimatıyla biz buradayız. Bizleri saygıdeğer Ak Parti Tunceli İl Başkanı, Elazığ İl Başkanı, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ile birlikte, bizleri Elazığ Havaalanı'nda karşıladılar. Oradan Tunceli'ye geçtik. Tunceli'de çok güzel temaslar, çok güzel dostluklar tesis ettik. ve bizler 26 kişi Samsun'dan çıktık iki gruba ayrıldık. 13 kişi Çemişgezek'e geldi. 13 kişisi ise Pertek ilçesindeki iftara katıldı. Biraz sonra biz buradan ayrılacağız. Sizlere veda edeceğiz. Sizlere Allah'a ısmarladık diyeceğiz. Ama kalbimiz burada sizinle birlikte. Sizinle olan dostluğumuzu ve kalbi rabıtamızı hiç koparmaksızın devam ettirmek istiyoruz. Bununda tek bir yöntemi var. Biz buraya geldik. Siz şimdi borçlusunuz bize. Siz Samsun'da bizim misafirimiz olacaksınız. En az bir otobüs, iki otobüs olursa daha memnun olurum. Ramazan ayında belki olmayabilir ama Ramazan ayından sonra il başkanım bana söz verdi, Çemişgezek'ten, Tunceli'den, Pertek'ten birkaç otobüsle dinlenmek, gezmek, Samsun'u daha iyi tanımak ve kurmak istediğimiz bu kardeşliği daha kuvvetli bağlarla tesis etmek üzere Samsun'da sizleri bekliyoruz. Bu güzel katılımınızdan dolayı herkese en kalbi saygılarımı sunuyorum. Ramazanınız mübarek olsun. Allah'ım dualarınızı kabul etsin. Rabbim çocuklarınıza sağlık sıhhat, hayırlı gelecekler nasip etsin" diye konuştu.

Tasavvuf müziği dinletisinin ardından iftar programı sona ererken, Çemişgezek'e gelen konuk heyet gece saatlerinde ilçeden ayrıldı. - TUNCELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Samsun ve Çemişgezek Gönül Sofrası Kurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement