Samsun Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yem Bırakıldı - Son Dakika
Güncel

Samsun Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yem Bırakıldı

Samsun Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yem Bırakıldı

Yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı Samsun Orman Su İşleri Bölge Müdürlüğü tarafından karaca, sülün ve yaban domuzlarının bulunduğu Terme İlçesi Gölardı bölgesinde doğaya yem bırakıldı.

07.01.2016 17:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı

Samsun Orman Su İşleri Bölge Müdürlüğü tarafından karaca, sülün ve yaban domuzlarının bulunduğu Terme İlçesi Gölardı bölgesinde doğaya yem bırakıldı. Zorlu kış şartlarında yiyecek bulmakta zorluk çeken yaban hayvanları için Samsun'da toplam 11 ton 100 kilo yem bırakıldığı belirtildi.

Samsun Orman Su İşleri 11'inci Bölge Müdürlüğü tarafından yaban hayvanları yaşam alanlarının korunması ve türlerini korumak amacıyla ağır geçen kış şartlarında açlığa bağlı ölümlerin önüne geçmek için il genelinde doğaya toplam 11 ton 100 kilo yem bırakıldı. Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile Orman Su İşleri 11'nci Bölge Müdürü Mehmet Sıddık Kılınçer'in katılımıyla karaca, yaban domuzu, sülün gibi yaban hayvanlarının da yaşadığı Terme İlçesi Gölardı bölgesinde doğaya yem takviyesi yapıldı.

Samsun Valisi İbrahim Şahin, nesli tehlike altında olan yaban hayvanlarının aç kalıp ölmemesi için bu uygulamanın yapıldığını belirterek, "Yaban hayatı konusunda Samsun'un çok önemli bir zenginliği var. Özellikle Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti dünya çapında öneme sahip bir alan.Yine Terme İlçemizdeki bu bölgede çok özel bir alan. Kış ayları süresince olumsuz hava koşullarında ekiplerimiz yaban hayatını korumak için yem takviyesinde bulunmaya devam edecekler" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Samsun Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yem Bırakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement