Samsung 2. Kâr Şoku Yaşayabilir! 3. Çeyrek İçin Yorumlar Olumsuz - Son Dakika
Teknoloji

Samsung 2. Kâr Şoku Yaşayabilir! 3. Çeyrek İçin Yorumlar Olumsuz

Samsung 2. Kâr Şoku Yaşayabilir! 3. Çeyrek İçin Yorumlar Olumsuz

Güney Koreli üretici düşüşe mi geçti?

16.09.2014 22:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Hasan Uğur Nayır - -

Apple bir yandan yeni iPhone'larla birlikte yükselişe geçerken, analistler Samsung'un kâr ve satış rakamlarında bir düşüş daha tahmin ediyor. İlk seferde Samsung Galaxy S5'in tahminlerin altında kalması, teknoloji şirketinin kârında düşüşe sebep oldu. Samsung, yılın 2. çeyreğini tahmin edilenden daha düşük bir kâr oranıyla kapadı. Koreli üretici için bu durum kötü olsa da, çok sayıda aracı kurum ve piyasa analistlerinden gelen haberlere göre henüz düşüş atlatılmış değil.


Başlangıçta yerel broker firmaları Temmuz/Eylül zamanı içinde Samsung'un 6 trilyon Won (Güney Kore para birimi/5.8 milar dolar civarında) faaliyet kârı elde edeceğini tahmin ediyordu. Ancak IBK Securities Co. (Menkul Kıymetler A.Ş.) gibi bazı firmaların ilk raporlarını yeniden değerlendirmesi, Temmuz/Eylül içinde Samsung'un 5 trilyon Won kazanacağı sonucunu ortaya koydu. Yeni tahminler bu şekilde.


Eğer Samsung'un kârı 5 trilyon Won aralığına düşecek olursa, bu durum Koreli şirketin 2012 ilk çeyreğindeki 5.7 trilyon Won faaliyet kârından bu yana en düşük rakam olabilir. IBK 3. çeyrek işletme kârı için 5.2 trilyon Won olmasını öngörürken, BS Securities ve Samsung Securities ise 5.7 trilyon Won olacağını tahmin ediyor.


Beklenen satış rakamları da revize edildi. IBK'nın beklentisi 51 trilyon Won'dan 49 trilyon Won'a düştü. BS Securities'in tahmini 49.8, Samsung Securities'in ise 50.5 trilyon Won.


Peki Samsung'un düşüşü arkasındaki nedenler ne olabilir? İlk olarak ortaya çıkan birçok Çinli üreticiye karşın sayısız düşük maliyetli ve özellikli telefonu piyasaya sundu. Galaxy S5'in satışları tahmin edilenden daha düşük oldu. Son olarak iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'ı nedenler arasına koyabiliriz. Yeni iPhone'lar Samsung'un satış rakamlarını ve faaliyet kârını etkilemeye devam edecektir. Galaxy Note 4'le birlikte 4. çeyrek, 3. çeyreğe göre daha iyi olabilir. Birkaç analist 4. çeyrek için daha umutlu. Bu gelişmeler Samsung'un değişmekte olan stratejisini ve gelecek planlarını etkileyebilir.



Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Samsung 2. Kâr Şoku Yaşayabilir! 3. Çeyrek İçin Yorumlar Olumsuz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement