Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı - Son Dakika
Spor

Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından bu yıl 27. kez düzenlenecek Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı 26 Temmuz Pazar günü İstanbul Boğazı'nda yapılacak.

24.07.2015 14:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından bu yıl 27. kez düzenlenecek Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı 26 Temmuz Pazar günü İstanbul Boğazı'nda yapılacak.

Organizasyon öncesinde Olimpiyatevi'nde düzenlenen basın toplantısında, TMOK Başkan Yardımcısı ve Boğaziçi Organizasyon Komite Başkanı Nihat Usta, TMOK Genel Sekreteri Neşe Gündoğan, Samsung Türkiye Başkanı Yoonie Joung, 7 okyanus geçişinde kulaç atan ilk İngiliz yüzücü Adam Walker ve organizasyonun reklam yüzü, sunucu ve oyuncu Ali İhsan Varol yer aldı.

Neşe Gündoğan, yaptığı konuşmada, sporun gelişmesi ve yaygınlaşması için TMOK olarak faaliyetlerde bulunduklarını belirterek, olimpiyat ruhunu halka aşılamak amacıyla her yıl düzenlenen Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'nın önemli yere sahip olduğunu kaydetti.

Türkiye ve dünyanın çeşitli ülkelerinden iki bine yakın yüzücünün, "herkes için spor" temasıyla düzenlenen organizasyonla buluşacaklarını ifade eden Gündoğan, "Boğaziçi Yüzme Yarışı, yerli ve yabancılardan gelen aşırı yoğun talepleri karşılamaya çalışılan prestijli bir organizasyon haline geldi" dedi.

Usta: "Rekor üstüne rekor kırıyoruz"

Nihat Usta ise organizasyon hakkında bilgi verirken, "27'ncisi düzenlenecek yarışlara 49 ülkeden 1096'sı Türk, 892'sı ise yabancı olmak üzere 1988 yüzücü katılma hakkı elde etti. Bunların 1490'ını erkek, 498'ini kadın sporcular oluşturuyor. Hem toplam katılım sayısı olarak hem de kadın yüzücülerin artması yönünden rekor üstüne rekor kırıyoruz" diye konuştu.

Yarışlara yabancı ülkelerden 251 yüzücüyle Rusya'nın ardından, 153'le İngiltere ve 99 ile İtalya'nın katılım gösterdiğini dile getiren Usta, kota sınırlamasından dolayı kayıtların 10 saat içerisinde dolduğunu söyledi.

Nihat Usta, 1 Ağustos'ta Gelibolu Anzak Koyu'nda yapılacak "Gelibolu 1915 Yüzme Etkinliği" hakkında da bilgi vererek, sözlerine şöyle devam etti:

"Çanakkale Savaşı'nın 100. yılında TMOK olarak 'Dostluk ve Barış' temalı etkinlik düzenliyoruz. Etkinlik 1 Ağustos Cumartesi günü saat 11.00'de Anzak Koyu'nda, kıyıdan bin 915 metre açıktan başlayacak. Organizasyon 100 yılda bir kez yapılacak, yani ödül alanların bir daha alması için 100 yıl beklemesi gerekecek."

Walker'ın mutluluğu

Yarışın onur konuğu, 7 okyanus geçişinde kulaç atan ilk İngiliz yüzücü Adam Walker ise İstanbul'a ilk kez geldiğini ve burada yüzmeyi çok istediğini kaydetti.

Yarışta akıntıya karşı ve rakiplerle mücadele edileceğini belirten Walker, "Dünyanın her yerinde yüzdüm. Buraya gelenler İstanbul'a yeniden gelmek istiyor, aslında bunun nedenini burada çok net anlayabiliyorum. Samsung Boğaziçi Yüzme Yarışları'na katıldığım için çok mutluyum" şeklinde konuştu.

Kanlıca'dan Kuruçeşme'ye

Organizasyon kapsamında Türk ve yabancı olmak üzere bin 988 yüzücü İstanbul Boğazı'nda yarışacak.

Yüzücüler, pazar günü saat 10.00'da Anadolu yakasındaki Kanlıca Vapur İskelesi'nden İstanbul Boğazı'na atlayacak. Yarış, Avrupa yakasındaki Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı Rıhtımı'nda sona erecek. Yüzme yarışı sonucunda dereceye girenler genel, yaş ve engelli klasmanlarında ödüllerini alacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement