Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı İstanbul Seçmelerine 1400 Yüzücü Katıldı - Son Dakika
Güncel

Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı İstanbul Seçmelerine 1400 Yüzücü Katıldı

Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı İstanbul Seçmelerine 1400 Yüzücü Katıldı

İstanbul-dhatürkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından 'Herkes İçin Spor' temasına uygun olarak düzenlenen Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'nın 28'ncisi 24 Temmuz 2016 Pazar günü İstanbul Boğazı'nda gerçekleştirilecek.

23.05.2016 11:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul-dha

türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından 'Herkes İçin Spor' temasına uygun olarak düzenlenen Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'nın 28'ncisi 24 Temmuz 2016 Pazar günü İstanbul Boğazı'nda gerçekleştirilecek. Anadolu yakasında Kanlıca'dan başlayarak, Avrupa yakasında Kuruçeşme'de sona erecek yarışma Türkiye'nin ve İstanbul'un tanıtımı açısından da özel bir önem taşıyor.

Bu yıl bini yerli bini de yabancı olmak üzere 2 bin sporcuyu yüzdürmeyi hedeflediklerini kaydeden Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Boğaziçi Komisyonu Başkanı Nihat Usta, 4 Ocak'ta başlayan kayıtlarda Yabancı sporculara ayrılan 1000 kişilik kontenjanın bir gün içinde dolduğunu, kayıt yaptıran ülkeler arasında en çok ilgiyi yine Ruslar'ın gösterdiğini belirtti. Türk yüzücülerden de çok fazla başvurunun olduğunu belirten Usta, şöyle devam etti:

"Yüzücü güvenliğinin ön planda tutulması nedeni ile her yıl Boğaziçi Organizasyon Komitesi tarafından belirlenen kısıtlı katılımcı sayısına, bu yıl da kayıt günü bitmeden ulaşıldı. Ayrıca, bu yıl 60 farklı yabancı ülkeden yapılan başvurular ile yeni bir rekor kırıldı. Bu sene yarış için 2789 Türk yüzücü adayı ve 1032 yabancı aday olmak üzere toplam 3821 başvuru yapıldı. Bunların içinde Türklere ayrılan bin kişilik kontenjanı belirlemek için, 1.950 kişiyi aday seçmelerine davet ettik. İlk defa bu sene seçmeleri web sayfamız üzerinden alınan randevu sistemiyle yapmaya başladık. Seçmelerin ilk durağı olan İstanbul'da yine ilk kez bu sene 2 hafta sonu toplam 4 gün olarak gerçekleştirdik. 14-15 Mayıs ve 21-22 Mayıs tarihlerinde TYF Tozkoparan Olimpik Yüzme Havuzu'nda yaklaşık bin 400 kişi seçmelere katılmış oldu. İstanbul'dan sonra 29 Mayıs'ta Adana'da, 5 Haziran'da İzmir'de ve 12 Haziran'da Ankara'da aday seçmelerini yapacağız"

Diğer illerdeki seçmelerin tamamlanmasından sonra, 24 Temmuz'da Boğazda kulaç atmaya hak kazanacak yüzücülerin listesi 3 Temmuz 2016 tarihinde http://bogazici.olimpiyat.org.tr adresinde açıklanacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı İstanbul Seçmelerine 1400 Yüzücü Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement