Samsung Darüşşafaka'da Akıllı Okul Sistemi Kurdu - Son Dakika
Güncel

Samsung Darüşşafaka'da Akıllı Okul Sistemi Kurdu

Samsung Darüşşafaka\'da Akıllı Okul Sistemi Kurdu

Samsung Electronics, Darüşşafaka Eğitim Kurumları işbirliğiyle öğrencilere görsel ve işitsel teknoloji destekli, interaktif bir öğrenme ortamı sunan Samsung Akıllı Okul'u hayata geçiriyor.

09.09.2014 17:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsung Electronics, Darüşşafaka Eğitim Kurumları işbirliğiyle öğrencilere görsel ve işitsel teknoloji destekli, interaktif bir öğrenme ortamı sunan Samsung Akıllı Okul'u hayata geçiriyor.

Darüşşafaka Lisesi'nde kurulan "Akıllı Okul Sistemi", Samsung Electronics Türkiye Başkanı Yoonie Joung ve Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Talha Çamaş'ın ev sahipliğinde düzenlenen toplantı ile tanıtıldı.

Samsung'un Darüşşafaka'da kurduğu Samsung Akıllı Okul, Samsung Galaxy tabletleri, smartboard (akıllı tahta) ve dijital baskı çözümleri teknolojilerinin yanı sıra, güçlü interaktif yönetim yazılımı ile birlikte, öğrenci odaklı bir öğrenme ortamı yaratıyor.

"HAYAT KALİTESİNİ ARTIRMAYI HEDEFLİYORUZ"

Toplantıda yaptığı konuşmada Samsung Akıllı Okul'u Darüşşafaka'da hayata geçirerek kurumun başarılarına katkı verebilmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Samsung Electronics Türkiye Başkanı Yoonie Joung, "Samsung olarak, ilham vermek ve geleceği şekillendirmek ideali ile hareket ediyor, insanlar için olasılıkları ve hayat kalitesini artırmayı hedefliyoruz" dedi ve ekledi:

"AKILLI OKUL SİSTEMİ YARITICILIĞI VE ÜRETKENLİĞİ ARTIRACAK"

"Bu bağlamda gençlerin eğitimine büyük önem veriyor, teknolojimizi ve kaynaklarımızı gençlerin geleceği için seferber ediyoruz. Samsung Akıllı Okul'un odak noktasında öğrenciler var.Yaratıcılığı, üretkenliği ve paylaşımı artıran bu akıllı sınıf ortamı, ilham veren bir öğrenme deneyimi sağlıyor, öğrencileri bilgi çağının imkanlarıyla buluşturuyor."

EVRENSEL DEĞERLERİ BENİMSEMİŞ ÖĞRENCİLER

Bir buçuk asrı aşan tarihi boyunca Darüşşafaka'nın öğrencilerine hep çağın en ileri eğitim olanağı sunma gayreti içinde olduğunu ifade eden Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Talha Çamaş da, projeye ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:

"Darüşşafaka'da yaşam boyu öğrenen, evrensel değerleri benimsemiş, dünyanın ve Türkiye'nin geleceğini aydınlatacak lider bireyler yetiştirmek için çalışıyoruz. Samsung tarafından okulumuzda gerçekleştirilen Akıllı Okul Projesi, bu hedefe ulaşma yolunda bizlere güç kattı."

ÖĞRENCİLER VE ÖĞRETMEN İNTERAKTİF KATILABİLİYOR

Darüşşafaka'da seçilen iki sınıf, Samsung Akıllı Okul kapsamında uygun altyapıyla donatılarak ve yeniden dekore edilerek Akıllı Sınıf'lara dönüştürüldü. Cihazlar üzerinden öğretmen ve öğrencilerin sisteme interaktif olarak katılmalarını olanaklı kılan Samsung Akıllı Okul, öğretmenlerin ders hazırlık ve takip süreçlerini düzenlemelerine de yardımcı olacak.

ÖĞRENCİLER ANDROID TABANLI UYGULAMALAR GELİŞTİREBİLECEK

Samsung Akıllı Okul'da 2 adet 75 inç dokunmatik ekranlı akıllı tahta; 50 adet Galaxy Note 10.1 tablet, 2 adet kablosuz yazıcı, öğretmenlerin kullanımı için 2 adet diz üstü bilgisayar kullanıma sunuluyor. Ayrıca okulda yazılım teknolojileri ile ilgilenen öğrencilerin Android tabanlı uygulamalar geliştirmelerine yönelik çalışmalar için okulun bilgisayar laboratuvarına 10 adet de dizütü bilgisayar temin ediliyor. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Samsung Darüşşafaka'da Akıllı Okul Sistemi Kurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement