Samsung, Her Galaxy S5'ten Ne Kadar Kazanıyor? - Son Dakika
Teknoloji

Samsung, Her Galaxy S5'ten Ne Kadar Kazanıyor?

Samsung, Her Galaxy S5\'ten Ne Kadar Kazanıyor?

Samsung'un geçtiğimiz günlerde satışa sunduğu cihazı Galaxy S5'in maliyeti ne kadar?

15.04.2014 22:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Emre Çetinkaya - -

Bilindiği üzere Samsung en yeni akıllı telefonu Galaxy S5'i geçtiğimiz günlerde ülkemiz de dahil olmak üzere 125 ülkede satışa sunmuştu. Bu cihaz şu an itibarıyla toplamda 150 ülkede satışa sunulmuş durumda. Bunun yanında Galaxy S5'in ülkemizde 2000 liranın üzerinde fiyatı bulunuyor. Peki Samsung satışa sunduğu her Galaxy S5'ten ne kadar kazanıyor?


Bu anlamda IHS firması bir araştırma yaptı. IHS firması Galaxy S5'i parçalarına ayırdı ve her parçanın fiyat araştırmasını yaptı. Sonuç olarak ise Galaxy S5'in Samsung'a toplamda 256 dolara mal olduğunu ortaya çıkardı. Bunun yanında geçtiğimiz yıl Galaxy S4 ise 236 ile 244 dolar arasında bir maliyete sahipti.


Galaxy S5'in Galaxy S4'e oranla daha fazla paraya mal olmasının altında ise parmak izi okuyucu ve kalp hızı sensörü gibi ekstra özelliklerin payı büyük.


Öte yandan Galaxy S5'teki en pahalı parça olarak ise üst seviye AMOLED ekranı gözüküyor. Bu ekranın fiyatı tek başına 63 dolar. Galaxy S5'in ülkemizdeki fiyatı düşünüldüğünde Samsung, ülkemizde sattığı her Galaxy S5'ten %100'den bile fazla kar etmiş oluyor. Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?




Emre Çetinkaya - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Samsung, Her Galaxy S5'ten Ne Kadar Kazanıyor? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement