Samsung ve Sk Hynix'e Karşı Arayıştalar Mı? - Son Dakika
Teknoloji

Samsung ve Sk Hynix'e Karşı Arayıştalar Mı?

Samsung ve Sk Hynix\'e Karşı Arayıştalar Mı?

SanDisk mobil DRAM bellek için ortak arıyor.

27.01.2015 16:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Hasan Uğur Nayır - -

Son raporlara göre SanDisk Tayvan'da düzenli şekilde mobil DRAM tedariği sağlamak için ortak arıyor. Nanya Technology ise hedefteki isim. Sanayi kaynakları SanDisk'in Nanya ile mobil DRAM yongalarının temini için uzun vadeli bir anlaşma imzalamak istediğini belirtti.


Nanya yaklaşık olarak aylık 60.000 adet 12 inç'lik wafer üretimine sahip. Wafer işlemci üretiminde fotoğraflarda gözüken disk şeklindeki plakanın kendisi. Kısaca hammaddenin disk şeklindeki hali. Fakat kaynaklara göre üreticinin şu anda Kignston'la olan bir anlaşması var ve Kingston için PC DRAM tedariği sağlıyor.


Önceki raporlara göre Toshiba, Nanya ile potansiyel bir ortaklık için teşebbüste bulundu. Japon satıcının Nanya'ya üretim sürecinde geçişi kolaylaştırmak için 1 milyar dolarlık teklif sunduğu rivayet ediliyor.


Açıkçası Nanya Technology ismi daha çok endüstriye yakın veya ilgili kişiler tarafından duyulmuş bir üretici. Son kullanıcılar tarafından ismi pek bilinmiyor olabilir. Ancak değerli bir elmas konumunda. DRAM pazarında şu anda Samsung ve SK Hynix'in hakimiyeti söz konusu. Nanya bu hakimiyeti kırabilecek tedarikçilerden biri olarak gösteriliyor. Kaynaklara göre Toshiba ve SanDisk pazardaki varlığını daha da genişletmek istiyor. Anlaşılan 2015'te mobil cihazların bileşenleri konusunda büyük bir savaş yaşanabilir.



Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Samsung ve Sk Hynix'e Karşı Arayıştalar Mı? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement