Samsunspor Kazada Ölenleri Andı - Son Dakika
Spor

Samsunspor Kazada Ölenleri Andı

Samsunspor Kazada Ölenleri Andı

Samsunspor camiası, 1989 yılında trafik kazası sonucu hayatlarını kaybeden teknik direktör, futbolcular ve kulüp çalışanlarını mezarları başında andı.

20.01.2014 12:26  Güncelleme: 14:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun spor camiası, 1989 yılında Malatyaspor deplasmanına giderken geçirdiği trafik kazası sonucu hayatlarını kaybeden teknik direktör, futbolcular ve kulüp çalışanlarını mezarları başında andı.

Samsunspor camiası tarafından kazanın 25. yıl dönümü nedeniyle Asri Mezarlık ve Kıranköy Mezarlığı'nda anma töreni düzenlendi. Törene CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, CHP Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Samsunspor Başkanı Emin Kar, yönetim kurulu, kazanın yaşandığı dönemin başkanı olan Hakkı Tomaç, Samsunsporlu oyuncular Ahmet Burak Solakel, Erdem Şen ve Murat Akyüz, altyapı futbolcuları, kentin önde gelen spor camiası ve protokol üyeleri katıldı.

20 Ocak 1989 tarihinde Malatyaspor deplasmanına giderken Havza ilçesinde geçirdikleri trafik kazasında hayatını kaybeden teknik direktör Nuri Asan, futbolcular Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır ve Zoran Tomiç ile şoför Asım Özkan için dualar edildi. Teknik direktör Nuri Asan, kazada yaralı olarak kurtulan ve daha sonra hayatını kaybeden takım menajeri Yüksel Özan için Asri Mezarlığı, şoför Asım Özkan için de Kıranköy Mezarlığı'nda ayrı ayrı tören düzenlendi. Futbolculardan Zoran Tomiç Bosna Hersek'te, Mete Adanır KKTC'de ve Muzaffer Badaloğlu'nun ise Zonguldak'ta bulunan mezarları başında anıldığı belirtildi.

Daha sonra futbolcular Ahmet Burak Solakel, Erdem Şen ve Murat Akyüz, teknik direktör Nuri Asan ve takım menajeri Yüksel Özan'ın mezarlarına kırmızı karanfil bıraktılar.

20 Ocak 1989 tarihinin Samsun ve Samsunspor için spor tarihinde unutulmayacak kara bir gün olduğunu belirten, kazanın yaşandığı dönemin başkanı Hakkı Tomaç, "Aradan geçen 25 yıla rağmen onların hatıralarını en taze şekilde içimizde hissediyoruz, yaşıyoruz ve yaşatıyoruz" dedi.

Bu acıyı her gün yaşadığını ifade eden Samsunspor Kulübü Başkanı Emin Kar, "Bugün 25. yılını andığımız ve özlediğimiz arkadaşlarımızın yanlarına geldik. Onlara tekrar tekrar dualarımızı yaptık. 25 yıl oldu. Ben onların içerisinden birisi olarak bu acıyı her gün onların eşleriyle, çocuklarıyla birlikte yaşıyorum. Yaşadığım her gün de aynı düşünceler içerisinde olacağım" diye konuştu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Samsunspor Kazada Ölenleri Andı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement