Sana Büyükelçisi Çorman'dan Yemen Enformasyon Bakanı'na Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Sana Büyükelçisi Çorman'dan Yemen Enformasyon Bakanı'na Ziyaret

Sana Büyükelçisi Çorman\'dan Yemen Enformasyon Bakanı\'na Ziyaret

Türkiye'nin Sana Büyükelçisi Çorman, Yemen Enformasyon Bakanı Sakkaf'ı ziyaret etti.

23.11.2014 17:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin Sana Büyükelçisi Fazlı Çorman, Yemen Enformasyon Bakanı Nadiye es-Sakkaf'ı ziyaret etti.

Yemen'de yeni hükümetin kurulmasının ardından bakanlık ziyaretlerine başlayan Çorman'ın, Sakkaf'la bakanlık binasında gerçekleştirdiği görüşmede, iki ülkenin enformasyon ve medya alanındaki ilişkileri ele alındı.

Görüntü alınmasının ardından basına kapalı devam eden görüşmede, yeni kabineye başarılar dileyen Büyükelçi Çorman, iki ülke arasında medya sektöründe de önemli projelerde iş birliği yapılabileceği belirtildiği aktarıldı.

Büyükelçilik kaynaklarından alınan bilgilere göre, görüşmede, "toplumu bilinçlendirmede kamu spotlarının önemi, medya alanının etkili kullanımı, Türkiye'deki Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) gibi bir kurumun Yemen'de de işlevsel olabileceği, Anadolu Ajansı (AA)  ve TRT ile Yemen'in resmi haber kurumlarının arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi" konularıyla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

Bakan Sakkaf'ın görüşmede Türkiye tecrübelerinin Yemen'e önemli katkılar sağlayacağına inandığını ve ilişkileri geliştirici adımlar atmaya hazır olunduğunu aktardığı belirtildi.

Çorman, Yemen'de yeni hükümetin kurulmasının ardından kabine üyelerini ziyaret programı çerçevesinde daha önce de İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Lütfi Başerif, İçişleri Bakanı Celal er-Ruveyşan, Dışişleri Bakanı Muhammed Abdullah es-Sayidi ve Savunma Bakanı Mahmud es-Subeyhi'yi ziyaret etmişti.

Yemen'de varılan uzlaşının ardından kurulan Halid Mahfuz Bahhah başkanlığındaki yeni kabine, 9 Kasım'da yemin ederek görevine başlamıştı. - Sana

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sana Büyükelçisi Çorman'dan Yemen Enformasyon Bakanı'na Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement