"Sana İhtiyacım Var" kampanyası - - Son Dakika
Güncel

"Sana İhtiyacım Var" kampanyası -

"Sana İhtiyacım Var" kampanyası -

Suriyelilere yardım için düzenlenen "Sana İhtiyacım Var" kampanyası kapsamında, 48 tırlık yardım konvoyu Kilis'e ulaştı.

12.04.2014 12:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriyelilere yardım için düzenlenen "Sana İhtiyacım Var" kampanyası kapsamında, 48 tırlık yardım konvoyu Kilis'e ulaştı.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği Kilis lojistik depo sorumlusu Talha Selman Kazım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Sana İhtiyacım Var" kampanyası kapsamında, 48 tırın Kilis'e geldiğini belirtti.

Bu tırların Türkiye'nin dört bir yanından geldiğini ifade eden Kazım, şunları kaydetti:

"Bu tırları bugün ciddi bir çalışma içerisinde Suriye içerisine göndereceğiz. Bu tırlar Suriye'nin Halep ve Azez kentlerine gidiyor. Özellikle Halep'in köylerine gidecek. Suriye içerisindeki insanlar zor durumda yaşıyor. Biz ne takdim edebilirsek, ne gönderebilirsek o derece iyidir. Bu konuda elimizden geleni yapıyoruz. Açlıktan o insanları korumak için Suriye'nin Halep kentine özellikle bu tırları göndereceğiz."

Yardımların gıda, çocuk bezi, kuru bakliyat ve undan oluştuğuna işaret eden Kazım, Suriye halkının yanında olmaya çalıştıklarını vurguladı.

Suriye'nin Azez kasabasına bağlı Esselame bölgesinde durumun şu an için iyi olduğunu dile getiren Kazım, o bölgede 60 bin insanın çadırlarda yaşadığını kaydetti.

Çadırlarda yaşayan insanların günlük yemek ihtiyaçlarının İHH tarafından karşılandığına dikkati çeken Kazım, "O bölgedeki çadırları iptal edip çadırları konteynere dönüştüreceğiz. Çünkü çadırlar güneşte ve soğukta sıkıntı yapabiliyor. Yeni bir projemiz var. Bütün çadırları konteynere dönüştürmeyi düşünüyoruz. Daha sistemli bir ortam hale getireceğiz" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Sana İhtiyacım Var' kampanyası - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement