Sanaldan Gerçeğe Güvenle Bağlan' Projesi - Son Dakika
Güncel

Sanaldan Gerçeğe Güvenle Bağlan' Projesi

Sanaldan Gerçeğe Güvenle Bağlan\' Projesi

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Toplum Destekli Polislik Müdürlüğü tarafından başlatılan, "Sanaldan Gerçeğe Güvenle Bağlan Projesi" kapsamında, Toplum Destekli Polis ekipleri, Şehitkamil Belediyesi Etüt Eğitim Merkezlerinde eğitim gören kursiyerlere seminer verdi.

18.07.2015 13:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Toplum Destekli Polislik Müdürlüğü tarafından başlatılan, "Sanaldan Gerçeğe Güvenle Bağlan Projesi" kapsamında, Toplum Destekli Polis ekipleri, Şehitkamil Belediyesi Etüt Eğitim Merkezlerinde eğitim gören kursiyerlere seminer verdi. Seminere katılan kursiyerler, böyle bir seminerin kendileri açısından son derece olumlu olduğunu söyledi.

"BİLGİSAYAR KULLANIMI HAKKINDA ÖNEMLİ BİLGİLERE SAHİP OLDUK"

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünün Sosyal Sorumluluk Projesi olan "Sanaldan Gerçeğe Güvenle Bağlan Projesi" Şehitkamil Belediyesi sosyal tesislerinde eğitim gören kursiyerlere anlatıldı. Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, kursiyerlere özellikle internet kullanımı ve şiddet içerikli video oyunları hakkında bilgilendirme yaptı. Kursiyerler, polis ekipleri tarafından slayt gösterisi şeklinde anlatılan tüm bilgileri dikkatlice dinledi. Seminerde, internet güvenliği konusunda bilinç oluşturulması, çocukların ve gençlerin tanımadıkları kişilerle arkadaşlık kurmaması, aşırı kullanımın sebep olduğu internet bağımlılığı hakkında bilgiler verildi. Ayrıca, fiziki sağlık sorunları, öfke, şiddet, yalnızlık gibi psikolojik sorunları, şiddet ve müstehcen içerikli görüntüler gibi zararlı içerikler, bilişim suçlarından korunarak güvenli ve verimli internet kullanımı bilincinin kazandırılması ve çocukların şiddet içerikli video oyunlarından uzak tutulması gerektiği ele alındı.

"İNTERNET GÜVENLİĞİ İLE İLGİLİ ÇOK ÖNEMLİ BİLGİLER EDİNDİK"

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekiplerin kendilerine böylesine olumlu bir seminer verdiklerinden dolayı memnun kaldıklarını dile getiren kursiyerler, "Şehitkamil Belediyemiz ve Toplum Destekli Polis ekipleri tarafından düzenlenen seminerde bizlere, bilgisayar kullanımı hakkında önemli bilgiler verildi. Öncelikle almış olduğumuz bir dizüstü veya masaüstü bilgisayarımıza güvenlik şifresi koymamızın gerektiğini öğrendik. Bunun dışında, özellikle kişisel bilgilerimizi hiç kimseyle paylaşmamamız gerektiğini, sanal alemde tanımadığımız hiç kimseyi arkadaş olarak kabul etmemeyi, mailden gönderilen bilmediğimiz e-postaları açmamamız gerektiğini, kimlik ve ev adresimizi paylaşmamamız gerektiğini, içerisinde virüs olabileceği bilmediğimiz herhangi bir dosyayı bilgisayarımıza indirmememiz gerektiğini ve bununla birlikte daha bir çok bilgiyi öğrendik. Bu seminerin bizler için çok olumlu geçtiğini düşünüyorum. Artık suçlar sanal alemde de işlenebiliyor. Bu konuda dikkat etmemiz gereken tüm bilgiler bize polis ekiplerimiz tarafından tüm detayına kadar anlatıldı. Bizlerde bundan sonra bilgisayar kullanacağımız zaman her türlü tedbiri almaya özen göstereceğiz. Böylesine anlamlı bir semineri düzenleyen Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu'na ve bizlere semineri veren polis ekiplerimize çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca bizlere yine hazırlanan el broşürleri dağıtıldı. Broşür içerisinde de çok eğitici bilgiler var. Onların sayesinde belki de sanal alemde herhangi bir suça veya herhangi yasadışı olaylara karışmayacağız. Almış olduğumuz tüm bu bilgileri ailelerimize ve tüm arkadaşlarımıza da paylaşacağız ki onlarda sanal alemin tüm gerçeklerini öğrensinler ve tedbirlerini alsınlar" dedi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sanaldan Gerçeğe Güvenle Bağlan' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement