Sanat Aşığı Bir Çocuk Yetiştirmenin Yolları - Son Dakika
Güncel

Sanat Aşığı Bir Çocuk Yetiştirmenin Yolları

Sanat Aşığı Bir Çocuk Yetiştirmenin Yolları

Sanat hakkında konuşunSizin coşkunuz bulaşıcıdır.

30.05.2016 09:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sanat hakkında konuşun

Sizin coşkunuz bulaşıcıdır. Bunun etkisini hiçbir zaman göz ardı etmeyin. Sanatı çocuğunuzun hayatına dahil edin. Onunla sanat hakkında konuşun. Örneğin bir yerel müzedeki resmi tartışın ya da evdeki estetik bir vazo hakkında ne düşündüğünü sorun. Onunla dışarı çıktığınızda yapıları karşılaştırın, evlerin dekorasyonları hakkında ne düşündüğünü öğrenin. "Bu evin pencereleri neden farklı, acaba çatılar neden bu şekilde tasarlanmış?" gibi ufak sorularla, çocuğunuzun ilgisini hayatın içerisinde estetik unsurlara çekebilirsiniz.

Sanat ekipmanları sağlayın

Malzemeler de çocuğunuzun ilgisini çekebilir. Ona birçok farklı sanat dalı ile ilgili materyal alabilirsiniz. Alışverişi çocuğunuzla birlikte yaparsanız, daha da iyi bir sonuç elde edebilirsiniz. Boya, tuval, değişik tasarıma sahip kağıtlar, oyun hamurları... Bununla birlikte çocuğunuzun rahat bir şekilde çalışabileceği bir ortam da hazırlarsanız, 'sanatın önemli' olduğunu anlamasına yardımcı olabilirsiniz. Çalıştıkları alan zamanla, oldukça dağınık bir hale gelebilir. Bunu önemsemeden sanatın keyfini çıkarmalarına izin verin. Ancak kullanılan malzemelerin sağlığa uygun olup olmadığını da kontrol edin.

Yaratıcılığı cesaretlendirin

Evin duvarını hep aynı renkle boyuyor, her zaman aynı şeyleri mi çiziyor? Onu çizginin dışına çıkması için teşvik edin. Farklı alanlara yönlenmesine destek olun. Bu ilginiz, onun yaptığı en küçük bir resim çalışmasında bile yaratıcı düşünmesine ve hayata farklı açılardan bakmasına yardımcı olacak. Bir resim çizdiğinde pozitif ve samimi bir şekilde övgüde bulunun, detaylarla ilgili sorular sorun. Bu onun yaptığı çalışma hakkında daha ayrıntılı düşünmesini sağlayacak.

İlgi alanlarını tetikleyin

Birlikte yerel müzeleri ve kültür merkezlerini ziyaret edin. Onu yaşına uygun bir sanat programına kaydedin ve sanat festivallerine birlikte katılın. Buralara gitmeden önce, orada ne göreceğinize yönelik ve ilgili sanat dalı hakkında sıkıcı olmayan bilgilendirmeler yapın. Örneğin Antik Mısır'ın sanat eserlerinin yer aldığı bir müzeye gidiyorsanız, bunların kağıt üstündeki bilgilerini anlatmanız çocuğunuzun ilgisini bir anda yok edebilir. Bunun yerine mumyalar, eski altın eşyalar, şans getirdiğine inanılan estetik eserlerden bahsedin. Ayrıca ilgi duyduğu alanları örneğin dinozorları, favori hayvanları, sanatla buluşturabilirseniz, hayatının sonuna kadar bir sanatseverin ortaya çıkmasına çok önemli bir katkıda bulunmuş olacaksınız.

Çevrenizdeki faaliyetlere katkıda bulunun

Okulda çocuğunuz hangi sanat aktivitelerine katılıyorsa bunları öğrenmek için öğretmeni ile konuşun. Okul müfredatında ilgi çekici sanat aktiviteleri yer almıyorsa, siz de önerilerde bulunun. Çocuğunuzu ulusal ve uluslararası düzeyde yarışmalara katılması için teşvik edin. Çevrenizde çocuklarınız için hangi sanat aktiviteleri varsa, bunları takip edin. Mümkünse onun sanatçılarla bir araya gelmesini sağlayın.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Sanat Aşığı Bir Çocuk Yetiştirmenin Yolları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement