Sanat ile Gülen Yüzler Projesi - Son Dakika
Yerel

Sanat ile Gülen Yüzler Projesi

Sanat ile Gülen Yüzler Projesi

2015 yılı Engelliler Destek Programı (EDES) kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından desteklenen "Sanat İle Gülen Yüzler” Projesi’nin açılışı yoğun katılım ile gerçekleşti.

19.03.2015 18:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2015 yılı Engelliler Destek Programı (EDES) kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından desteklenen "Sanat ile Gülen Yüzler" Projesi'nin açılışı yoğun katılım ile gerçekleşti.

Altınordu Belediyesi'nin başvuru sahibi olduğu ve proje ortaklarının Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO), Ordu Üniversitesi (ODÜ), Ordu İnsani Yardımlaşma Derneği (ORİSYAD) olan "Sanat ile Gülen Yüzler" Projesi'nin açılış töreni Ordu Kültür Sanat Merkezi'nde (OKSM) gerçekleşen açılış törenine Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Ordu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nuri Yılmaz, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Sabri Yener, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin, Ordu İnsani Yardımlaşma Derneği Başkanı Murat Ilgaz, ilçe belediye başkanları, daire müdürleri, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayı da vatandaş katıldı.

"ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZIN HAYATINI KOLAY KILABİLMEK İÇİN MÜCADELE EDİTYORUZ.

Programda konuşan Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, "Hedef, engeli kabul etmek ama engelsiz hale getirmek mücadelesidir. Bunun içerisinde özellikle engelli dostlarımızın toplumun her kademesinde engelin yok edildiği engelsizleştirildiği ortamda aynı duyguları paylaşarak bu hayatı kolay kılabilme mücadelesidir" dedi.

"ENGELLİ KARDEŞLERİMİZ EVİNDE ASLA BAĞLI KALMAYACAK"

"Sayın Cumhurbaşkanımızın, başbakanlığı döneminde başlattığı, engelin ortadan kaldırılabilme mücadelesinde geldiğimiz noktanın ne kadar önemli olduğunu şimdi fark ediyoruz" diyen Başkan Tekintaş, "Biz Büyükşehir Belediyemiz ile yaptığımız alt yapı çalışmaları ve projelerinde en temel esasın özellikle engelli kardeşlerimizin hayatı kolaylaştırabilecek projelerin ön plana çıkartılması çalışmasını yürütüyoruz. Bugüne kadar eleştiri konusu olmuş birçok konuyu ele alıyoruz. Evinde asla bağlı kalmayacak, her zaman toplumun içerisinde birlikte yaşayacağımız bu kardeşlerimizin hayatını kolaylaştıracak her projeye el atmaya gayret ediyoruz. Proje yazımını gerçekleştiren kardeşimizin ilk hedefi, sanatın engelsiz toplum oluşturma için katkısını sunabilme mücadelesiydi. Özellikle becerisi olan ama ortaya çıkarılması mümkün olmadığı için bu güne kadar hissedilmeyen bu projede 48 başvuru sahibi kardeşimizi seçtikten sonra gerek müzik aletleriyle gerek resim ve diğer sanatsal faaliyetlerin ortaya çıkartılması ile her alanda istifade ederek, kendi becerilerini ortaya koyabilecekleri bir çalışmanın önce gerçekleştirilmesi sonra da bu alanda yetiştirilen seçilmiş bu 48 arkadaşımızın netice almasıdır. 1 yıl süreyle bu çalışma devam edecektir. 1 yılın sonunda bu güzel çalışmayı inşallah burada engelli vatandaşlarımızın sanatla buluştuğu ortam da elde ettikleri bilgi ve becerilerin sunulduğu bir törene dönüştüreceğiz. Hedefimiz, ilçe belediyeleri ve Büyükşehir Belediyesi olarak bu koordinasyonu en üst seviyede sürdürmeye çalışıyoruz. Bu açılış töreni bizim açımızdan önemlidir fakat engelli dostlarımız ve engelli derneklerimizin yüzünü güldürecek bir projedir. Bundan dolayı mutluyuz" şeklinde konuştu.

BAŞKAN YILMAZ: "PROJENİN SONUNDA ENGELLİLERİMİZ TEBESSÜM EDECEKTİR"

Başkan Tekintaş'ın ardından söz alan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, "Altınordu Belediye Başkanımıza bu güzel programdaki ev sahipliğinden dolayı kendisini kutluyorum. Altınordu Belediyemiz, OTSO, AHİ ORİSYAD tarafından toplumumuzun yüzde 11'ini doğrudan ilgilendiren, belki ailemizde belki komşumuzda ama yanımızda yöremizde olmasa da toplumumuzun yüzde 11'inde maalesef olan bir eksikliğin sosyal hayata katılımı ile birlikte kamu kurum ve kuruluşları devreye sokmak suretiyle yapılmış güzel bir programdayız. Biz hükümet ve parti olarak engelli vatandaşlarımıza karşı nasıl bir olumlu politika yaptığımızı biliyorsunuz. Bugün her alanda destek gören bu kesimimiz, yerel yönetimlerde de özellikle ilçe belediyemizin Altınordu Belediyemizin yapmış olduğu bu çalışma ile proje süresi bittikten sonra inanıyorum ki, engellilerimiz hayata biraz daha tebessüm edeceklerdir" diye konuştu.

VALİ BALKANLIOĞLU: "PROJENİN VERİMLİ OLACAĞINDAN ŞÜPHEM YOK"

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu ise, "Ben öncelikle Altınordu Belediye Başkanımızı böyle bir projeyi başlattığı için tebrik ediyorum. Bu projenin içerisinde görev alacak birçok gönüllü arkadaşımız var. Onlara da bu projeye verdikleri destekten dolayı kutluyorum. Projenin kısa bir zaman içinde verimli sonuçlar ortaya çıkartacağından hiç şüphem yok, Altınordu Belediyesi, proje ortaklarını, katılımcıları tebrik ediyor, engelsiz bir yaşam için hepinize saygılar sunuyorum" ifadelerini kullandı

Program açılış konuşmalarının ardından toplu fotoğraf çekimi ve kokteyl ile sona erdi. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sanat ile Gülen Yüzler Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement