'Sanat İyilik İçin' Sergisi Açıldı - Son Dakika
Güncel

'Sanat İyilik İçin' Sergisi Açıldı

Deniz Feneri Derneği tarafından Filistin halkına yardım amacıyla ikincisi düzenlenen sergi, Dolmabahçe Sanat Galerisi'nde açıldı.

21.07.2014 20:17  Güncelleme: 12:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Deniz Feneri Derneği tarafından Filistin halkına yardım amacıyla ikincisi düzenlenen "Sanat İyilik İçin" sergisi, Dolmabahçe Sanat Galerisi'nde açıldı.

Serginin açılışında konuşan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, etkinliğe katkıları nedeniyle, Deniz Feneri Derneği ve sergiye eser veren sanatçılara, teşekkür etti.

Mutlu, sergiden elde edilecek gelirin Gazze'ye gönderileceğini belirterek, bu yardımı çok anlamlı ve yerinde bulduğunu dile getirdi.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına değinen Mutlu, "Yaşanan dramın hepimiz farkındayız. Bizler bu ramazan ayını, ülkemizde, şehrimizde huzur içinde geçirirken, Gazze'de ve farklı coğrafyalarda, İslam dünyasında yaşanan acıları derin bir şekilde içselleştiriyoruz. Acısını toplum olarak yüreğimizde hissediyoruz. Oradaki Müslüman kardeşlerimize dua ediyoruz. Çünkü gerçekten büyük bir insanlık dramı yaşanıyor" diye konuştu.

Vali Mutlu, dünyanın neresinde olursa olsun masum, sivil halkın acımasızca katledilmesinin bütün insanlığın ortak vicdanını çok derin şekilde yaralayacağını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Bu nedenle dualarımızla ve tüm imkanlarımızla, kardeşlerimizin yanında olmaya gayret ediyoruz. Bu, topyekün milletimizin vicdanındaki yükselen sesin sanatçılarımız vasıtasıyla da bu sergide yükseltilmiş olması, çok anlamlı, çok değerli."

Derneğin daha önce serginin geliri ile Moritanya'da bir sağlık ocağı yapmayı planlamasına rağmen, saldırılar üzerine yardımın Gazze'ye yöneltildiğine işaret eden Mutlu, "Yaşanmakta olan bu insanlık dramını, vahşetini, zulmünü bir kez daha en derin şekilde lanetliyoruz ve nefretle kınıyoruz" dedi.

Yaklaşan Ramazan Bayramı'nın hayırlar getirmesi dileğinde bulunan Mutlu, Gazze, Irak, Suriye, Doğu Türkistan, Musul, Kerkük gibi her köşede zulüm altında kalan Müslümanların ve insanlığın barış içinde yaşamasını temenni etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ahmet Selamet de dünyanın neresinde bir zulüm varsa, herhangi bir din ve milliyet farkı gözetmeksizin Türkiye'deki insanların, devletin ve hükümetin oraya koşulsuz olarak koştuğunu söyledi.

Bu anlamda dünyaya örnek olacak davranışlarda bulunulduğunun altını çizen Selamet, "Maalesef her zaman olduğu gibi Gazze hadisesinde, bir kez daha, dünyada yalnız kaldık. Biz yalnız kalmayı çok arzulamıyoruz ama şununla da övünüyoruz: Gerçekten dünyanın neresinde bir zulüm ve mazlum varsa, Türkiye'nin yanında olduğunu dünyaya haykırmak, bizim için gerçekten onur ve gurur verici bir şey. Ancak dünyanın sesimizi duymasını ve bu insanlık dramına son vermesini istiyoruz. Bu konuda en fazla çabayı sarfetmek de bize düşüyor. Çünkü bizim dışımızda bunu yapan olmuyor" ifadelerini kullandı.

Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Mehmet Cengiz ise sergiden elde edilecek gelirin Gazze'de sağlık ve gıda yardımı ya da saldırıda hasar gören evlerin tadilatı için kullanılacağını anlattı.

Cengiz, 50 sanatçının 100'den fazla eserinin yer aldığı sergide hat, tezhip ve ebru eserlerin yanı sıra el yapımı çömlek biblolar ve Kütahya işi çini karoların da sanatseverlerin beğenisine sunulduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından yapılan açılış sonrası sergiyi gezen Vali Mutlu, Mahmut Şahin imzalı şikeste talik türündeki, "O senden razı, sen Ondan razı olarak Rabbine dön" yazılı eseri aldı. Daha sonra serginin hatıra defterine düşüncelerini yazan Mutlu, Deniz Feneri üyeleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Enderun Sanat, Klasik Türk Sanatları Vakfı, Kütahya Vav-Der, Bursa Bab-ı Nun Geleneksel Sanatlar ve Kültür Derneği, Eskişehir Velkalem Derneği, İstanbul Klasik Sanatlar Merkezi, Tiryakiart Sanat Galerisi, Galeri Bir İmza, Mahmut Şahin, Ferhat Kurlu, Cemali Gündoğdu, Halil İbrahim Umuç, Alparslan Babaoğlu, İsmail Hakkı Gurbetçi'nin eserlerinin görülebileceği sergi, 31 Temmuz'a kadar ziyaret edilebilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Sanat İyilik İçin' Sergisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement