Sanatçı Ayşe Pelin Coşkun Akalın Kansere Yenik Düştü - Son Dakika
Güncel

Sanatçı Ayşe Pelin Coşkun Akalın Kansere Yenik Düştü

Sanatçı Ayşe Pelin Coşkun Akalın Kansere Yenik Düştü

MEÜ Devlet Konservatuarı öğretim elemanlarından viyolonsel sanatçısı Ayşe Pelin Coşkun Akalın, 4 yıldır mücadele ettiği kanser hastalığına yenik düştü.

09.09.2014 10:54  Güncelleme: 11:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Devlet Konservatuarı öğretim elemanlarından viyolonsel sanatçısı Ayşe Pelin Coşkun Akalın (44), 4 yıldır mücadele ettiği kanser hastalığına yenik düştü.

1 çocuk annesi olan Ayşe Pelin Coşkun Akalın için ilk tören, Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Kampüsü'nde bulunan Cumhuriyet Alanı'nda düzenlendi. Cenaze törenine, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Yüksel Özdemir, Gürol Emekdaş, Genel Sekreter Prof. Dr. Burak Çimen, Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürü Erdoğan Şanal, akademik ve idari personel, ailesi ile öğrencileri katıldı. Törende konuşan Prof. Dr. Suha Aydın, Akalın'ı üniversiteye geldiği yıl İgor Stravinsky'nin 'Askerin Öyküsü' adlı eserini seslendirirken tanıdığını ve çok etkilendiğini, onu hep gülümsemesiyle hatırlayacağını söyledi. Aydın, yaşamını çok erken yaşta kaybeden Ayşe Pelin Coşkun Akalın'ın ailesine ve sevenlerine başsağlığı diledi.

Akalın'ın öğrencileri adına söz alan Serçin Yatkın ise acılarının tarif edilemez olduğunu belirtti. Akalın'ın herkeste ayrı bir sevgisinin bulunduğunu dile getiren Yatkın, "Hocamız bize çok şey kattı. Bize düşen onun ışığında yürümek" dedi.

Buradaki törenin ardından Akalın'ın cenazesi Muğdat Camii'ne götürüldü. Burada kılınan cenaze namazının ardından Akalın'ın cenazesi götürüldüğü Mezitli ilçesindeki Kuyuluk Mezarlığı'nda toprağa verildi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sanatçı Ayşe Pelin Coşkun Akalın Kansere Yenik Düştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement