Sanatçı Cemal Akyıldız Bandırma'da - Son Dakika
Yerel

Sanatçı Cemal Akyıldız Bandırma'da

Sanatçı Cemal Akyıldız Bandırma\'da

Bandırma’ya gelen Türkiye’nin en ünlü gravür resim sanatçısı Cemal Akyıldız, Bandırma Kaymakamı Sonel’i makamında ziyaret etti.

12.11.2015 19:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bandırma'ya gelen Türkiye'nin en ünlü gravür resim sanatçısı Cemal Akyıldız, Bandırma Kaymakamı Sonel'i makamında ziyaret etti.

İlçe kaymakamı Tuncay Sonel'in davetlisi olarak Bandırma'ya gelen Türkiye'nin en ünlü gravür resim sanatçısı Cemal Akyıldız kaymakamı makamında ziyaret etti.

1933 yılında Of'da doğan Cemal Akyıldız Bandırma'nın tarihi binalarının gravürlerini çizmek istediği belitti. Öncelikle İskele binası, eski dekanlık binası, Haydarçavuş Camisi, Kütüphane, Edincik Ulu Cami ve kaymakamlık binalarının resimlerini çizmek isteyen Akyıldız " bu çalışmaları 12 sayfalık bir takvim çalışmasında değerlendirmek istiyorum. " dedi.

Cemal Akyıldız'ın Bandırma'ya gelmesinden büyük mutluluk duyduğunu belirten ilçe kaymakamı Tuncay Sonel " Cemal Bey Türkiye'nin bu dalda en önemli ismidir. Onun Bandırma için çalışmalar yapması şehrimiz için büyük bir gelişmedir. Umarım başarılı çalışmalara imza atarız" dedi.

Daha sonra Bandırma Vapuru için araştırmalar yaptığını söyleyen Tuncay Sonel " Bandırma denilince benim ilk aklıma gelen Bandırma Vapurudur. Samsun'da ki yetkililerle ve ustalarla telefon görüşmeleri yapıyorum. En kısa zamanda Bandırma Vapurunu Bandırma'ya kazandırmamız gerekiyor. Bandırmalıların da bu konuda duyarlı olmasını bekliyorum" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sanatçı Cemal Akyıldız Bandırma'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement