"Sanatçı Vekil Adayı" Sorusuna Demirtaş'tan Güldüren Cevap - Son Dakika
Güncel

"Sanatçı Vekil Adayı" Sorusuna Demirtaş'tan Güldüren Cevap

"Sanatçı Vekil Adayı" Sorusuna Demirtaş\'tan Güldüren Cevap

"HDP'nin sanatçı vekil adayı olacak mı?" sorusu sorulan Demirtaş, "Şu an görüştüğüm en ünlü isim Sırrı Süreyya Önder. Kadayıf falan istiyor. Maliyeti fazla" cevabı verdi.

05.02.2015 10:09  Güncelleme: 10:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Meclis'te gazetecilere gündemdeki konulara ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı.

Demirtaş, seçimlere tek parti olarak gireceklerini tekrarlarken "Sanatçı adayınız olacak mı?, en ünlü isim kim" sorusuna "Şu anda en ünlü görüştüğümüz sanatçı Sırrı Süreyya Önder'dir. Daha ikna edemedik. Yemek yediriyoruz. Kadayıf falan. Maliyeti çok." cevabını verince bir anda gülüşmeler başladı.

İşte Demirtaş'ın Mecliste gazetecilere yaptığı açıklamalardan satırbaşları:

"HALEN FAZLA KÜRT'ÜM"

"Soru: Sizinle ilgili Cumhurbaşkanlığı seçiminde 'Fazla Kürt' ifadesi kullanılmıştı" ne diyorsunuz?

Cevap: Kimliğim geçen yıldan bu yana değişmedi. Halen fazla Kürt'üm. Ama buna alışmak lazım. Diğer partilere oy verirken insanlar fazla Türk, fazla Kürt, Çerkez, Arap diye bakmıyorlar. Kürtlere de böyle bakmamalılar. Kürt'üm. Bu seçimde de bu değişmeyecek. 'Ne mutlu Kürt'üm' diyen bir yapım da yoktur. Herkesin, Kürt'e Kürt olduğu ya da Kürtlüğü inkâr ettiği için değil, doğru ilkeleri savunduğu için oy vermesi lazım. Bu, oy verebilme alışkanlıklarının değişmesi demektir. Sol gelenekten geliyorum.

"10 SENE DE SÜRSE DESTEK OLURUZ"

Soru: Çözüm konusunda bir süre veriyor musunuz?

Cevap: 10 sene de sürse müzakereler, biz destek oluruz. 'Masadan kalkın, bitsin, savaşın' demeyiz. Çözüm süreci müzakere adı altında ne kadar sürdürülür bunu HDP belirlemez, bunu ülke dengeleri belirler. Bölgedeki gelişmeler buna nasıl yaklaşır bilmiyoruz. Hükümet hangi yasaları, hangi yönetmeliği değiştireceğini açıklamalı. Program koymalı. Hükümet masaya bir tek madde koymuş değil.

"GÖRÜŞTÜĞÜMÜZ SANATÇI ÖNDER"

Soru: Adaylık için görüştüğünüz sanatçılar var mı?

Cevap: Şu anda en ünlü görüştüğümüz sanatçı Sırrı Süreyya Önder'dir. Daha ikna edemedik. Yemek yediriyoruz. Kadayıf falan. Maliyeti çok.

"ÖYLE BİR ŞEY YOK NE BÖLÜNMESİ"

Soru: HDP'ye yönelik "Ülkeyi bölecekler" endişesi var bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Cevap: HDP'nin varlığı zaten 'Bölünmeyeceğiz' demektir. Biz, Türkiye halklarının tamamından oy istiyoruz ve parlamentoya parti olarak girmek istiyoruz. HDP'ye oy vermek, yeni yaşamı desteklemektir. 'Bölünmeyeceğiz' duygusunu Türkiye kamuoyuna meydanlarda anlatacağız. İkna edebileceğimizi düşünüyorum. Ciddi bir önyargı ve korku var. Bunu görmezden de gelmiyorum. Bunu aşmak gerekir."

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel 'Sanatçı Vekil Adayı' Sorusuna Demirtaş'tan Güldüren Cevap - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (52)

  • sila: YASASIN HALKLARIN KARDESLIGI SIYARI ILE OYUM HDP YE 31 57 Yanıtla
  • DİYARBAKIRLI: DİYARBAKIRLI KÜRT VATANDAŞIYIM OYUM MHP YE GEÇMEK LAZIM GEÇMEK LAZIM HAREKETE HAREKETE GEÇMEK LAZIM 11 60 Yanıtla
  • T.A.K HACK TİM: HERBİJİ DEMİRTAŞ 27 38 Yanıtla
  • T.A.K HACK TİM: OYLAR DEMİRTAŞA 33 26 Yanıtla
  • Vatandaş : Türkiye Bütünlüğü ve demokrasinin Sigorta'sı SELAHATTİN DEMİRTAŞ liderliğindeki HDP'dir. Bu böyle biline. Cahiller ne kadar hakaret etse de kötü söz sahibinindir. Bu dönem Ana muhalefet partisi olacak olan HDP sonraki dönem iktidardır. 49 7 Yanıtla
  • T.A.K HACK TİM: ARKADAŞLAR LÜTFEN DEVLET KELİMESİ GEÇİNCE BAŞKANINIZ DEVLETLE KARIŞTIRMAYIN ÇÜNKÜ KOMİK OLUYOR. 52 2 Yanıtla
  • by meçhul: yürübe başkan kim tutar seni 48 6 Yanıtla
  • yozgatlı gülben: Oylar HDP ye inşallah yaşasın barış 30 22 Yanıtla
  • Batmana kürda : Yok buyle adam harika 43 8 Yanıtla
  • Haria adam: harika adam basarilarin devamini diliyoruz bir alevi türk olarak oyumuz sana yasasin demokrasi. . . . . 41 8 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement