Sanatçılar Demokrasi Nöbetinde - Son Dakika
Kültür Sanat

Sanatçılar Demokrasi Nöbetinde

Sanatçılar Demokrasi Nöbetinde

Rize'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki için yoğun katılımla devam eden "Demokrasi nöbeti"ne Şenol İpek, Doğuş, Afrikalı Ali, Mustafa Topaloğlu, Davut Güloğlu, Berdan Mardini, Hop Dedik Ayhan, Gezegen Mehmet ve Faik Öztürk'ün de aralarında bulunduğu sanatçı, sunucu ve mankenlerde destek verdi.

06.08.2016 00:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rize'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki için yoğun katılımla devam eden "Demokrasi nöbeti"ne Şenol İpek, Doğuş, Afrikalı Ali, Mustafa Topaloğlu, Davut Güloğlu, Berdan Mardini, Hop Dedik Ayhan, Gezegen Mehmet ve Faik Öztürk'ün de aralarında bulunduğu sanatçı, sunucu ve mankenlerde destek verdi.

15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'nda devam eden "Demokrasi nöbeti"ne vatandaşlar, akşam namazının ardından gelmeye başladı. Meydanda ellerinde Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterlerini taşıyan vatandaşlar, darbe girişimini protesto eden sloganlar attı.

Burada bir konuşma yapan Gezegen Mehmet, Türkiye'yi dolaştığını ve böyle coşkulu bir kalabalığı görmediğini belirterek, "Sanatçı ve oyuncu arkadaşlarımla beraber geldik. Böyle bizi içten karşıladığınız için hepinize teşekkür ediyorum." dedi.

Vatandaşlara "Vatan hainleriyle vatan bekçilerini karıştırır mıyız" diye soran Gezegen Mehmet'e, vatandaşların cevabı ise "Hayır" oldu.

Vatan bekçilerinin askerde olduğunu ifade eden Gezegen Mehmet, "Vatan bekliyorlar. Asker kılığına girmiş olan şerefsizlerle onları karıştırır mıyız? Hayır. En büyük asker bizim asker. Türkiye'yi karanlığa gömmek isteyenlere onlara inat ışıklarımızı yakacağız. Bu şerefsizlere dünyayı dar edeceğiz." diye konuştu.

Afrikalı Ali ise 15 Temmuz akşamı İstanbul boğaz köprüsünde olduğunu belirterek, "O Pensilvanya'daki şarlatanın, asker kılığına girmiş şerefsizlerinin bizlerin üzerine tankla, tüfekle ve ağır silahlarla bize ateş açmasına rağmen, göğsümüzü siper eden kahraman Türk milleti ile beraberdim." dedi.

Türkiye'nin birçok iline gittiğine anlatan Ali, "Bugün ise Rize'deyiz. Yorulmadık. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ikinci bir emrine kadar nöbete devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ı seviyoruz. Allah onu bizim başımızdan eksik etmesin." ifadesini kullandı.

Şenol İpek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Temmuz akşamı çağrısı üzerine sokağa çıktığını vurgulayarak, "Havalimanına gittim. Orda ciddi mücadeleler verdik. 15 ay askerlik yaptım hayatımda dipçik yemedim ama orada yedim. O yediğim dipçik benim içim bir şerbetti. Elimizden geleni yaptık. Biriz, diriyiz ve güçlüyüz. " dedi.

Sosyal medyadan eleştiriler aldıklarını aktaran İpek, "Söylesinler umurumuzda değil. Bizimle alay ediyorlar. 'Siz mi tankları durdurdunuz diye' Ne tankı kardeşim. Bu necip millet Fatih Sultan Mehmet Han'ın emriyle gemileri karadan yürüttü. Tank bize ne yazar. " ifadelerini kullandı.

Doğuş ise "15 Temmuz'dan bu yana il il dolaşıyoruz. Bu şerefsizlere birkaç şey söylemek istiyorum. Bu hain ve kendini bilmezler beni duysunlar. Ulan siz koskoca Türkiye'yi almaya kalkıyorsunuz. Yiyorsa eğer daha Rize'den bir bayrak alın da göreyim sizi. Bu şarlatan hocaya bir lafım var. Madem sen peygamber efendimizi rüyanda gördüğünü söylüyorsun. Ulan haysiyetsiz nasıl sivil vatandaşa ateşe ettiriyorsun, senin yatacak yerin mi var. Reisimizin ve başkomutanımızın dediği gibi durmak yok yola devam." diye konuştu.

Davut Güloğlu, il il gezdiklerini ve her yerde olduklarını ifade ederek, "Elimizden geldiği kadar meydanlardayız. Bu şerefsizlere bağırmaktan sesimiz kısıldı ama durmayacağız. Bizi Rize'de vatan sevdalıları karşıladı. Cumhurbaşkanımız benim hem hemşehrim. Ezdirir miyiz? Asla ezdirmeyiz. Mümkün değil. Önüne siper oluruz." dedi.

Mustafa Topaloğlu da demokrasiye "Evet", darbeye "Hayır" demek için meydanlarda olduklarını, sonuna kadar yılmadan mücadeleye devam edeceklerini bildirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Sanatçılar Demokrasi Nöbetinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ankara'da Engellilerin Katılımıyla Gerçekleştirilen 'Resim Workshop' Sergisi Açıldı
    21:13 Ankara'da Engellilerin Katılımıyla Gerçekleştirilen 'Resim Workshop' Sergisi Açıldı

    Ankara Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Gazi Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen 'Resim Workshop' projesinin sergisi, engellilerin katılımıyla açıldı. Keçiören Gündüz Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi'nde düzenlenen programda, 22 engelli bireyin hayal dünyalarından oluşan resimler sergilendi. Program, engellilerin yaratıcılıklarını geliştirmeyi ve toplumsal yaşama aktif katılımlarını artırmayı hedefliyor.

  • TİKA, Kolombiya'da ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yaptı
    21:11 TİKA, Kolombiya'da ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yaptı

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kolombiya'nın başkenti Bogota ve Maicao kentinde düzenlenen 'Ramazan Programı' kapsamında ihtiyaç sahiplerine 400 gıda paketi ulaştırdı. Yardımlar, Bogota'daki Abou Bakr Al-Sıddık Camii, İstanbul Camii ve El Kurtubi İslami Araştırmalar Merkezi ile Maicao'daki Omar İbn Al-Jattab Camisi'ne teslim edildi ve yetkililer tarafından ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. İstanbul Camii Başkanı Carlos Sanchez, Türkiye ve TİKA'ya verdikleri destek için teşekkür etti.

  • Şanlıurfa'da Büyük Filistin Yürüyüşü düzenlendi
    20:58 Şanlıurfa'da Büyük Filistin Yürüyüşü düzenlendi

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Gazze Dayanışma Platformu tarafından organize edilen Büyük Filistin Yürüyüşü'ne sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler ve vatandaşlar yoğun katılım gösterdi. Yürüyüşte İsrail'e karşı sloganlar atıldı ve Filistin'in savunulmaya devam edileceği vurgulandı.

  • İzmir Büyükşehir Belediyesi, Zeki Müren'in Heykelini Dikti
    18:23 İzmir Büyükşehir Belediyesi, Zeki Müren'in Heykelini Dikti

    İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kültürpark'taki manolya ağacının altına Zeki Müren'in heykelini dikti. Başkan Tunç Soyer, Zeki Müren'in İzmir ile güçlü bir bağa sahip olduğunu belirtti.

  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Dünya Tiyatro Günü'nü ücretsiz oyunlarla kutladı
    18:01 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Dünya Tiyatro Günü'nü ücretsiz oyunlarla kutladı

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nü sahnelerinde düzenlediği ücretsiz oyunlarla kutladı. Ulusal ve uluslararası bildirilerin okunduğu etkinlikte, tiyatronun iletişimdeki önemi ve sanatın barışa olan katkısı vurgulandı.

  • İstanbul Devlet Tiyatrosu, Direklerarası Seyirci Ödülleri'nden iki ödülle döndü
    17:47 İstanbul Devlet Tiyatrosu, Direklerarası Seyirci Ödülleri'nden iki ödülle döndü

    İstanbul Devlet Tiyatrosu, Direklerarası Seyirci Topluluğu tarafından düzenlenen yarışmada iki ödül kazandı. Nişan Şirinyan 'Sürekli Mükemmeliyet' ödülünü, Can Atak ise 'Çarpışma' oyunuyla 'Tek Kişilik Performans (Erkek)' ödülünü aldı. Ödüller, 25 Nisan'da Kozyatağı'ndaki Gönül Ülkü Gazanfer Özcan Sahnesi'nde düzenlenecek törenle takdim edilecek.


Advertisement