Sanatçılar Germencik'i Sanat Şehri İlan Etti - Son Dakika
Yerel

Sanatçılar Germencik'i Sanat Şehri İlan Etti

Sanatçılar Germencik\'i Sanat Şehri İlan Etti

Germencik Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 1. Germencik Kültür ve Sanat Çalıştayı’nda 28 sanatçı Germenciklilere Türk kültür ve sanatını icra etti.

11.04.2016 13:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Germencik Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 1. Germencik Kültür ve Sanat Çalıştayı'nda 28 sanatçı Germenciklilere Türk kültür ve sanatını icra etti.

Bu yıl ilki düzenlenen 1. Germencik Kültür ve Sanat Çalıştayı eğitim amaçlı öğrencilere yönelik düzenlendiği için okullar bölgesi olarak bilinen Germencik Namık Kemal Caddesi'nde gerçekleştirildi. Germencik Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen çalıştaya, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) ile Ege Sanat Platformu Sanatçıları katıldı. Germencikli öğrenci ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği çalıştay 4 gün sürdü. Çalıştayda 28 sanatçı maket tasarımı, sıcak cam işleme, seramik, ebru, ahşap heykel, mozaik, kabak işleme, çini ve resim sanatları dallarında uygulamalı örnekler sundu. Çalıştay süresince sanatçıların icra ettiği eserlere öğrenciler ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

CANLI PERFORMANS RESİTALLER GERMENCİKLİLERCE ALKIŞLANDI

4 gün süren çalıştayda ADÜ Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elamanları Doç. Dr.İrade Abbasova, Yrd.Doç.Dr.Özlem Akkaynak, Okt.Dr.S.Serkan Şeker, Öğr.Gör.Dr.Vasfi Çilingir, Okt.Olcay Şahin, Okt. Aytekin Kandemir, Okt.Aslı Yücedağ ve Okt.Zeynep Gergi karma konser, Şan konseri, Keman Resitali ve Ney Resitali canlı performansları Germenciklilere unutulmaz anlar yaşattı ve canlı resitaller Germenciklilerce ayakta alkışlandı. Özellikle Germencik'in usta yerel sanatçıları ney resitaline yoğun ilgi gösterirken, etkinliği düzenleyen Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın'a teşekkür ettiler.

SANATÇILAR GERMENCİK'İ SANAT ŞEHRİ İLAN ETTİ.

Germenciklilerin özellikle öğrencilerin sanat sergilerine ve sanatçılara gösterdiği yoğun ilgi sanatçıları memnun etti. Kendilerine gösterilen ilgi ve değerden memnun olduğunu dile getiren ADÜ Öğretim görevlileri ve Ege Sanat Platformu sanatçıları Germencik'i "Sanat Şehri" ilan ettiler.

Germencik 1. Kültür ve Sanat Çalıştayı kapanışında sanatçılara katılım ve teşekkür belgelerini veren Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, yaptığı konuşmada ; "Değişimi kucaklayan sağlıklı, ilkeli, gelişime odaklı kültür sanat programlarının düzenlenmesi, kaybolmaya yüz tutmuş kültürel miras niteliğindeki değerlerimizin özgünlüğünün korunması, yaşatılması, geliştirilmesi ve kuşaktan kuşağa aktarılması amacıyla 1. Kültür ve Sanat Çalıştayımızı gerçekleştirdik. Germencik Belediyemiz sanat ve sanatçıyı destekleyerek kültürel mirasımıza sahip çıkmaya, Germencik Halkımız ile sanatçılarımızı bir araya getirerek kültürümüzün nesilden nesile aktarılması sürecine hizmet etmeye devam edecektir. Katılımları ile ilçemizi onurlandıran sanatçılarımıza minnet ve şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sanatçılar Germencik'i Sanat Şehri İlan Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement