Sanatçılardan, "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"Ne Katılım Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Sanatçılardan, "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"Ne Katılım Çağrısı

Taksim Meydanındaki demokrasi nöbetine katılarak hep birlikte "Memleketim" şarkısı okuyan ses ve sinema sanatçıları, pazar günü Yenikapı'da yapılacak "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne tüm vatandaşları ve sanatçı arkadaşlarını davet etti.

05.08.2016 11:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KENAN IRTAK - Taksim Meydanındaki demokrasi nöbetine katılarak hep birlikte "Memleketim" şarkısı okuyan ses ve sinema sanatçıları, pazar günü Yenikapı'da yapılacak "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne tüm vatandaşları ve sanatçı arkadaşlarını davet etti.

Seksenler dizisinde "Çaycı Mesut'un karısı Yıldız" rolünde oynayan Özlem Balcı, dizide 1980 darbesini işlediklerini hatırlatarak, 15 Temmuz'da gerçek bir darbe girişimini yaşadıklarını söyledi. Darbeyi film olarak çekerken bile çok acı çektiklerini vurgulayan Balcı, "Bir anda o ana gittim. 1980 darbesini ben hatırlamıyorum ama büyüklerimizin anlattıkları kadarıyla darbenin bir ülkeyi ne kadar yoksulluğa götürdüğünü, insanların ne kadar zor durumda kalacağını biliyorum. Ben çok üzüldüm. İçimde o gece bir bu darbe girişiminin altından kalkacağımıza dair bir his vardı. Halkımız canını dişine takarak, devletini korudu, liderine sahip çıktı. Halkımızla gurur duyuyorum. Bir polis çocuğu olarak emniyet mensuplarımızla da gurur duyuyorum. Bir daha böyle girişimini yaşanmaması için dua ediyoruz." diye konuştu.

"Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne katılacağını anlatan ve katılım hususunda vatandaşlara çağrı yapan Balcı, "Yurdumun, insanların ve muhalefetin ilk defa bu kadar kenetlendiğini gördüm. Biz kenetlendiğimiz zaman çok büyük şeyler yapabiliriz. Türkiye Cumhuriyeti'nin ve vatandaşlarımızın gücünü gördüm. Muhalefetin yaklaşımı çok hoşuma gitti, keşke hep böyle olsa, Bütün sanatçılar olarak 7'sinde orada olacağız. Herkesi davet ediyorum. Cumhurbaşkanımızın sonuna kadar duacısıyım, destekliyorum. Günlerdir dışarlardayız. Ben bu işi kendime görev edindim ve çok mutluyum." ifadelerini kullandı.

"İnşallah bu vatan bir daha böyle bir şeyle karşılaşmaz."

Şair ve söz yazarı Ahmet Selcuk İlkan, 15 Temmuz gecesini bir "kabus" olarak nitelendirdi. Türkiye gibi güzel bir ülkede darbe girişimi olmasına inanmakta güçlük çektiğini söyleyen İlkan, "Böyle güzel bir vatanın, güzel bayrağın hainleri de varmış demek. Bu hainler, bizi daha çok birlik ve beraberliğe götürdü. Bütün darbelere karşıyız. İnşallah bu vatan bir daha böyle bir şeyle karşılaşmaz. Şehitlerimizi büyük bir sevgi ve saygıyla yad edeceğiz. Onların sayesinde bu demokrasi bayramını kutluyoruz. Vatan sağ olsun." değerlendirmesinde bulundu.

"Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne katılım çağrısı yapan İlkan, "Aslında bu hasret, bu özlem bizim. Artık her yerde bir ve beraber olmanın gururunu yaşayalım istiyorum. Bütün muhalefet partileri, bu vatanın bütün sevdalıları artık beraber olsunlar. Dileğim huzur ve mutluluk için de bu vatanda birlikte yaşayalım" dedi.

"Bu vatanı sahipsiz sandılar."

Şarkıcı Davut Güloğlu da, FETÖ'nun darbe girişimini kınadı. Halkın mücadelesi ve verdiği şehitlerle darbecilere geçit vermediğini vurgulayan Güloğlu, şunları kaydetti:

"Darbe girişimi değil, bu hainlerin ve şerefsizlerin bir girişimi. Bu vatanı sahipsiz sandılar. Bazıları tarihimizi de bilmiyor. Bizim kafamızda bombalar da silahlarda patlasa halkımız burada. Halkımız abdestini alıp elbisesini kefen gibi giyip sokağa çıktı. Düşmanımızı iyi bileceğiz, ona göre davranacağız. Bundan sonra daha akıllı olacağız. Gençliğimizi daha güzel yetiştireceğiz. Bilgili, abdestli bir millet olmaya çalışacağız. Tüm dünyaya barış diye sesleneceğiz. Siyasette bile o kadar kavgalar oldu, birbirlerine hakarete vatan sözler söylediler. Konu vatan olunca siyasetçilerimiz bile birlik oldular. Onun için tüm sanatçıları bu mitinge davet ediyorum. Başta Cumhurbaşkanımıza ve diğer siyasetçilere teşekkür ediyorum."

"Önemli olan birlik ve beraberlik"

Şarkıcı Doğuş ise darbe girişimcilerinin Allah ve peygamberle insanları kandırarak, sivillere kurşun sıktığını söyledi. Darbe girişimcilerine en güzel cevabı halkın verdiğine dikkati çeken Doğuş, "Böyle bir halkın evladı olduğum için çok mutluyum. Ayın 15'inden beri dışardayım. Meydan meydan geziyoruz. Yarın da iki yer gezeceğiz. Sonra da büyük mitinge katılacağız. Geç gelmiş erken gelmiş, bunlara takılmadan tüm sanatçı arkadaşlarımı davet ediyorum. Önemli olan birlik ve beraberlik" şeklinde konuştu.

"15 Temmuz'da bir kahramanlık destanı yazıldı"

Spor spikeri Ersin Düzen de darbe girişimini Ankara'da olduğu sırada öğrendiği söyledi. Çalıştığı kurum olan TRT'nin darbe girişimi akşamı cuntacılar tarafından bir süre işgal edildiğini hatırlatan Düzen, işgalcileri oradan çıkarmak için vatandaşlarla birlikte TRT binasına gittiklerini anlattı.

İşgal sonlandırdıktan sonra tekrar yayına geçtiklerini anımsatan Düzen, "Milletimizle birlikte stüdyodaydık. Sonrada o stüdyonun adı 'Millet Stüdyosu olarak" değiştirildi. Allaha şükürler olsun, hepsine karşı koyduk. Göğsünü, vücudunu siper edenler oldu, şehitlerimiz oldu. 2 binden fazla gazimiz var. Allah onlara şifa versin, şehitlerimizin mekanı cennet olsun. Başkomutanımızın önderliğinde bu darbe girişimi başarısız oldu. Ülkemize fitne sokmaya çalışanlara karşı tepkimizi göstermemiz lazım. 15 Temmuz'da bir kahramanlık destanı yazıldı. Artık birileri aklında bırakın darbeyi, d'yi bile getirmeyecektir" ifadelerini kullandı.

Sanatçılardan, "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"Ne Katılım Çağrısı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sanatçılardan, 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi'Ne Katılım Çağrısı - Son Dakika

  • Çankırı'da Asayiş Değerlendirme Toplantısı Düzenlendi
    18:09 Çankırı'da Asayiş Değerlendirme Toplantısı Düzenlendi

    Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar başkanlığında gerçekleştirilen 'Asayiş Bilgilendirme Toplantısı'nda, mahalli idareler seçimleri, bayram tedbirleri, trafik denetimleri ve aranan şahıslar üzerine bilgiler paylaşıldı. Vali Taşolar, Çankırı'da suçluların ve sokak kabadayılarının gezmesine izin vermeyeceklerini belirtti. Ayrıca, Ramazan Bayramı tatili süresince alınan önlemlerle ölümlü kazaların yaşanmadığı ifade edildi. Telefon dolandırıcılığı ve aile içi şiddet konularında da farkındalığın arttırılması gerektiği vurgulandı.

  • Türk ve Yunan Sanatçıların Ortak Çalışmasıyla Sahnelenecek Romeo ve Juliet Oyunu Provaları Tamamlandı
    18:04 Türk ve Yunan Sanatçıların Ortak Çalışmasıyla Sahnelenecek Romeo ve Juliet Oyunu Provaları Tamamlandı

    İngiliz yazar William Shakespeare'in Romeo ve Juliet oyunu, Türk ve Yunan sanatçıların ortak çalışmasıyla iki ülkede izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor. Devlet Tiyatroları ile Yunanistan Pire Şehir Tiyatrosunun ortak yapımı olan oyun, Ankara Cüneyt Gökçer Sahnesi'nde sahnelenecek. Oyunun provaları tamamlanırken, yönetmen Lefteris Yovanidis, iki ülke sanatçılarının işbirliği yapmasının önemini vurgulayarak, nefret yerine sevgiyle kazanabileceğimizi belirtti. Oyun, Ankara, İstanbul ve Atina'da sahnelenecek.

  • Isparta'da Öğretmen, Boğazına Şeker Kaçan Öğrenciyi Kurtardı
    18:04 Isparta'da Öğretmen, Boğazına Şeker Kaçan Öğrenciyi Kurtardı

    Isparta'da bir ilkokul öğretmeni, boğazına şeker kaçan öğrenciyi Heimlich manevrası yaparak kurtardı. Öğretmen, aldığı ilk yardım eğitimi sayesinde hızlı ve doğru müdahalede bulunarak öğrencinin hayatını kurtardı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen ilk yardım eğitimi sayesinde Isparta'da binlerce öğretmen bu konuda eğitim almış oldu.

  • Keşan'da yapılan trafik denetimlerinde 144 bin 31 TL idari para cezası kesildi
    18:04 Keşan'da yapılan trafik denetimlerinde 144 bin 31 TL idari para cezası kesildi

    Edirne'nin Keşan ilçesinde polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen trafik denetimlerinde, personel servisleri, motosiklet sürücüleri ve okul servislerine yönelik yapılan kontrollerde toplamda 144 bin 31 TL idari para cezası kesildi. Denetimler sonucunda 9 personel servisine 102 bin 681 TL, dur ihtarına uymayan 2 araca 4 bin 392 TL, 11 motosiklet sürücüsüne 33 bin 823 TL ve 1 okul servisi sürücüsüne takograf kullanmamaktan 3 bin 135 TL idari para cezası uygulandı.

  • Adıyaman'da Sürücü Adayının Kullandığı Otomobille Çarpışan Motosiklet Sürücüsü Ağır Yaralandı
    18:03 Adıyaman'da Sürücü Adayının Kullandığı Otomobille Çarpışan Motosiklet Sürücüsü Ağır Yaralandı

    Adıyaman'ın 3. Çevre Yolu'nda direksiyon eğitimi alan sürücü adayı Gülsüm D'nin kullandığı otomobille, Berkay B. idaresindeki motosiklet çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle motosiklet sürücüsü Berkay B. ağır yaralandı. Olay yerine 112 Acil Sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı, ambulansla Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

  • Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Savunma ve Havacılıkta Endüstriyel İşbirliği Günleri'ne katıldı
    17:58 Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Savunma ve Havacılıkta Endüstriyel İşbirliği Günleri'ne katıldı

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Başkentte düzenlenen, 'Savunma ve Havacılıkta Endüstriyel İşbirliği Günleri' etkinliğine katıldı. Güler, etkinlikte yer alan firmaların stantlarını ziyaret ederek, sergilenen teknoloji ürünleri hakkında yetkililerden bilgi aldı, başarı diledi.

  • Elazığspor'un antrenmanını Elazığ Belediye Başkanı ziyaret etti
    17:57 Elazığspor'un antrenmanını Elazığ Belediye Başkanı ziyaret etti

    Elazığspor Onursal Başkanı ve Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, bordo-beyazlı ekibin antrenmanını ziyaret etti. Takımla birlikte antrenman yapan ve futboldaki hünerlerini sergileyen Başkan Şerifoğulları, taraftarları Sapanca Gençlikspor maçına davet etti.


Advertisement