Sanatın Merkezi - Son Dakika
Yerel

Sanatın Merkezi

Sanatın Merkezi

Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi açıldığı günden buyana büyük etkinliklere ev sahipliği yapıyor.

29.12.2015 14:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi açıldığı günden buyana büyük etkinliklere ev sahipliği yapıyor.

2013 yılında Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın talimatıyla, şehirdeki en önemli eksikliklerden birisi düşünülerek yaptırılan Sanat Merkezi açıldığı günden bu yana yüzlerce etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Atakum'da Devlet Su İşleri eski kamp alanında doğaya hiçbir şekilde zarar verilmeden, projesi alan içerisinde bulunan ağaçların konumu da dikkate alınarak hazırlanan ve tamamlanarak faaliyete geçen Sanat Merkezi 2015 yılında 181 etkinliğe ev sahipliği yaptı ve 66 bin 150 davetliyi ağırladı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Şube Müdürü Ahmet Ayan, merkezin birçok sanat grubuna hizmet verdiğini belirterek, "Burası DSİ'ye ait bir kamp alanı olarak hizmet veriyordu. Başkanımız Sayın Yusuf Ziya Yılmaz'ın talimatıyla, Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak buraya bir Sanat Merkezi yapılması kararı alındı. Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi 2013 yılının Mayıs ayında projenin tamamlanmasıyla birlikte sosyal ve kültürel alanda şehrimizin önemli ihtiyaçlarından birisini karşılamak için hizmet vermeye başladı. Sanat Merkezi büyükşehir belediyemizin etkinliklerine ev sahipliği yaparken, Samsun'dan, şehir dışından ve hatta yurt dışından gelen birçok sanat grubuna, sanatçılara, kongre ve toplantılar da dahil bir çok etkinliğe de hizmet vermektedir" diye konuştu.

Samsun'un tanıtımına büyük katkısı olan Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi mimari yapısıyla da görenlerin beğenisini topluyor. Sanat Merkezi'nde bulunan 534 kişilik büyük, 200 kişilik küçük salonda 2015 yılının Ocak ayından bu yana 181 etkinlik gerçekleştirilirken etkinliklere 66 bin 150 kişi katıldı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sanatın Merkezi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement